Nestihli jste dovolenou? Konec prázdnin sráží ceny zájezdů dolů

Pokud jste ještě nestihli dovolenou, ale válení u moře či poznávání nových krajů se nechcete vzdát, teď je na to ideální doba. Konec prázdnin totiž sráží ceny zájezdů dolů a mohou za to žáci, kteří si nechtějí nechat ujít první školní den.

Ilustrační fotografie
reklama

Cestovní kanceláře zaznamenávají rok od roku vyšší prodeje zájezdů v rámci předsezónních slev, z čehož logicky plyne stále nižší nabídka zájezdů v rámci Last Minute. Jedinou výjimku tvoří pobyty s nástupem na konci srpna, které zahrnují první zářijový týden.

"Podle našich zkušeností za tím stojí školáci, kteří si nechtějí nechat ujít první den nového školního roku," říká Petr Šatný, ředitel marketingu CK Alexandria.

Je přece potřeba obsadit dobré místo v lavicích, vyměnit si s kamarády dojmy z prázdnin a pochlubit se, jaké cool věci si odkud kdo přivezl. Žádná světová pláž tomu nemůže konkurovat.

"Některé zájezdy konané v tomto termínu bývají v rámci Last Minute nabídky i výrazně levnější než zájezdy s odletem na konci prvního zářijového týdne," upozorňuje Šatný.

Počet dětí v dovolenkových destinacích v září každopádně klesá. Pokud tedy hledáte na dovolené klid, jsou pro vás zářijové termíny přesně to pravé.

Last Minute není pro každého

Zároveň je ale jasné, že Last Minute – nejen ten srpnovo-zářijový – není pro každého. Překážkou nejsou jen děti školou povinné, ale také pravidelný pracovní rozvrh. Kufry sice můžete mít sbalené od června do září, šéf vám ale nejspíš nedá dovolenou ze dne na den jen proto, že zájezd se zítřejším odletem je tak báječně levný.

"Překážkou jsou také nároky českých cestovatelů, které rok od roku rostou. Tomu odpovídá i počet zájezdů prodaných každoročně naopak v rámci First Minute nabídky. Také ji doprovázejí výrazné slevy, navíc ale máte – obrazně řečeno - celý katalog jen pro sebe," dodává Petr Šatný.

Témata: dovolená | Cestování

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky