Obchody prodávaly falšované klobásy. Můžete je mít doma

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje před dvěma typy klobás z Maďarska. Obsahovaly lepek, ačkoli o jeho přítomnosti se ve složení výrobku neinformovalo.

Ilustrační fotografie
reklama

"SZPI informuje všechny spotřebitele trpící alergií nebo nesnášenlivostí na lepek o zjištění nedeklarovaného výskytu této látky v níže uvedených potravinách maďarské výroby, které byly uváděny na tuzemský trh," uvedl referent mediální komunikace SZPI Radoslav Pospíchal.

Konkrétně se jednalo o tyto dva výrobky:

CSABAHÚS CSABAI CSÍPÖS SNACK KOLBÁSZ, s datem minimální trvanlivosti do 11. 8. 2016, výrobce KAISER FOOD Kft, 5600 Békéscaba Kétegyházi út 8. Maďarsko, v distribuci společnosti AHOLD Czech Republic, a.s. Foto ZDE

HUNGARIAN PEPPERONI SPICY, s datem spotřeby do 03. 08. 2016, výrobce HU 96 EK (označení na oválu), Maďarsko, v distribuci společnosti Tesco Stores ČR a.s. Foto ZDE

"Přítomnost na obalu nedeklarovaného lepku může ohrozit zdraví osob s alergií nebo nesnášenlivostí na tuto látku. Inspekce výše uvedeným společnostem uložila opatření okamžitě stáhnout předmětné šarže z trhu. S kontrolovanými osobami bude zahájeno správní řízení o uložení sankce," doplnil Pospíchal.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky