Brzy přijdou velké problémy, varuje syrský profesor: Uprchlíci považují západní ženy za děvky

Syrský profesor Bassam Tibi, který žije v Německu, si myslí, že arabští přistěhovalci vidí Němky jako „děvky" a nevidí naopak problém v tom, že je napadají. Německo podle něj brzy prožije „velké sociální konflikty", které budou důsledkem otevřené zahraniční politiky EU a Angely Merkelové.

Přijímání uprchlíků do Evropy
reklama

Politolog Tibi v rozhovoru pro německý list Basler Zeitung řekl, že hromadné sexuální útoky v Kolíně nad Rýnem jsou výsledkem „hodnotového systému" migrantů, kteří jsou rozzuřeni, že nezískali luxusní životní styl. Proto prý mají mají v úmyslu „ponížit" Němce. Arabští muži, kteří přiházející, podle něj očekávají „velké byty, blonďaté ženy a sociální stát", cituje jeho slova server Breitbart.

Syrský profesor poznamenal, že daňoví poplatníci poskytují přistěhovalcům mnohem víc, než by mohli očekávat, a že by si něco takového nemohli dovolit ani ze svých mezd v domovských zemích. Zároveň ale varoval, že migranti považují tuto pohostinnost za „nedostatečnou".

Poukazuje na to, že v Káhiře je třípokojový byt luxus. On sám prý zná šestnáctileté migranty, kteří žijí sami v třípokojových bytech na úkor německých daňových poplatníků. Tito chlapci jsou však podle něj zůstávají nespokojeni, protože k tomu nedostali ještě auta.

Tibi v interview řekl, že migranti očekávali, že získají luxusní životní styl, který bude srovnatelný s vyobrazením bohatých Evropanů, které se objevuje v arabských médiích. Domnívá se proto, že otázka migrantů spojená s životní úrovní zřejmě způsobí v budoucnosti v jednotlivých zemích problémy.

„Dokonce i jeden z vděčných Syřanů, který se proslavil selfiem s Merkelovou, v televizi před několika týdny uvedl, že je teď velmi nespokojený. Chce práci, jistý příjem a byt. Uvidíme velké sociální konflikty," varoval profesor. Na otázku, jak si tím může být tak jist, odpověděl, že stát nemůže splnit jejich vysoká očekávání a že migranti mají „hodnotový systém, který je neslučitelný s moderností".

Profesor například uvedl, že Arabové věří, že jsou čestní a že Němci nejsou, protože německé ženy mohou „spát s každým". Tibi poukázal na celou řadu faktorů, které podle něj vedly k masovým sexuálním útokům v Kolíně nad Rýnem. Řekl, že migranti věděli, že jejich chování bylo trestné, ale že si myslí, že „německé ženy jsou děvky", a cítili, že nebudou čelit žádnému trestu.

Akademik také uvedl, že policie má „strach z obvinění z rasismu", který je větší než jejich strach z poklesu veřejného pořádku. Migranti prý německé policisty vidí jako „slabochy". Sexuální útoky na německé ženy jsou podle něj poháněny pomstou za to, že nezískali pěkná auta a byty. Poukázal také na to, že roli hraje syrská kultura.

„Znásilnění žen je v Sýrii válečnou zbraní. Všechny válčící strany to dělají. Uprchlíci, kteří sem přicházejí, pocházejí z této kultury, a ne všichni jsou oběťmi. Pokud tito lidé nedostanou to, co očekávají, zlobí se. V kultuře, ze které pocházím, chcete ponížit lidi, kteří dělají šílenosti. V Orientu nejvíce ponížíte muže, když mu znásilníte ženu. Můj odhad je, že tito mladí muslimští muži chtěli v Kolíně nad Rýnem ponížit ženy, a tím ponížit německé muže. Žena je nástroj, jak to udělat," dodal.

Témata: uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky