Británii hrozí sexuální útoky? Naučme uprchlíky chovat se k ženám, burcuje poslankyně

Thangam Debbonairová, předsedkyně parlamentní skupiny o uprchlících a poslankyně Labouristické strany, vyzvala Velkou Británii, aby uprchlické muže učila základům chování k ženám. Zemi jinak podle ní hrozí sexuální útoky. Informoval o tom britský deník The Telegraph.

Přijímání uprchlíků do Evropy
reklama

Debbonairová požaduje zavedení „strategie integrace uprchlíků", která by zajistila, že muži „budou chápat, co se od nich očekává". Dle jejího názoru je tento krok nutný k zamezení sexuálního obtěžování a útokům vůči ženám.

Podle poslankyně by tento postup pomohl uprchlíkům, kteří mají nárok v Británii zůstat, aby se stali součástí komunity, ve které žijí. Její strategie na integraci by jim měla pomoci připravit se na zapojení se do pracovního procesu, ale také předejít případným problémům mezi pohlavími.

Debbonairová se také domnívá, že by díky tomuto přístupu oslabily obavy, že zemi hrozí sexuální útoky, jakých byl na Nový rok svědkem německý Kolín nad Rýnem.

„Nechci, aby Britové na případ sexuálního napadení nebo obtěžování reagovali odmítáním uprchlíků, což, zdá se, hrozilo, že se stane reakcí veřejnosti v Německu," vysvětlila politička.

„Musíme se zamyslet, jak zajistit, aby tito muži pochopili, co se od nich čeká, bez toho, abychom předstírali, že my sami jsme dokonalí," uvedla dále Dobbonairová a dodala: „Nemělo by nás překvapovat, když ti, kteří k nám přichází z kultur, kde je rovnost pohlaví obrovským bojem, k nám dorazí bez porozumění sociálních norem a očekávání.

Témata: uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky