Policie reaguje na útoky v Nice: Takhle nám chce zajistit bezpečí

Česko v reakci na tragédii ve francouzské Nice posílilo policejní hlídky u vybraných objektů a na místech s vyšší koncentrací osob. Podobně postupovala na konci června po teroristických útocích v Turecku.

Policie ČR
reklama

"Naše hlídky jsme posílili na letištích, u zájmových objektů, na nádražích a samozřejmě v místech s vyšší koncentrací osob - například tam, kde se pořádají kulturní i sportovní akce," uvedla mluvčí policie Jana Macalíková.

Vzhledem k tomu, že k podobným útokům dochází v posledních měsících v Evropě stále častěji, jsou v permanentní pohotovosti všechny bezpečnostní služby.

"V rámci Policie ČR funguje specializovaná skupina policistů, kteří se zabývají sběrem a vyhodnocováním informací k terorismu, je to tzv. Národní kontaktní bod pro terorizmus. Tito policisté jsou v kontaktu se zahraničními policejními sbory, předávají si informace, se kterými pak pracují, analyzují je," dodala Macalíková.

"Policie v posledních týdnech, resp. měsících velmi intenzivně sleduje dění a bezpečnostní situaci v Evropě, zejména ve Francii, Belgii i v Turecku. Zpracováváme informace, které máme na základě spolupráce s mezinárodními policejními organizacemi i zahraničními policejními sbory a vyhodnocujeme je. Nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít k teroristickému útoku v České republice. Jsme připraveni reagovat na jakékoliv změny,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Témata: Policie ČR | terorismus

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky