Babiš: Pro mě je to asi dno kariéry, že jsem ministr financí v takové koaliční vládě

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro Hospodářské noviny prohlásil, že pokud by jeho strana prohrála volby a on by skončil v opozici, tak že by z politiky raději úplně odešel. To ale pěkně naštvalo ty, kteří v opozici momentálně jsou nebo někdy byli.

Andrej Babiš
reklama

„Jestli nevyhrajeme a budeme v opozici, tak já v opozici nebudu. To je vyloučeno. Nemohu sedět ve žvanírně, kde si někteří hrají na demokracii," řekl deníku. Z politiky by prý odešel a radši by se soustředil na podnikání a ve volném čase by cestoval.

Jeho slova ale nadzvedla ze židle některé další politiky. „ANO, opozice je v mnohém nevděčná. Je to práce s nejistým výsledkem. Máte malou šanci něco prosadit (třeba zákony, které jdou na ruku vašemu podnikání nebo vyšší dotace pro vaše firmy)... Tak proč se obtěžovat něčím, co mně osobně nepřináší prospěch, že?! Ještě někdo pořád věří, že tomuto věčnému nepolitikovi, jde o něco jiného než o moc a jeho vlastní prospěch?" pustila se do vicepremiéra na sociálních sítích místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová.

„Takhle se nedělá demokratická politika - všechno nebo nic..." vzkázal pak šéfovi hnutí ANO jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Jak se ale zdá, Babišovi by se nelíbilo v opozici, v koaliční vládě to ale také není to, co by si představovat. „Já když nebudu v politice, budu šťastnější. Zatímco pro Sobotku je to vrchol kariéry. A pro mě je to asi dno kariéry, že jsem ministr financí v takové koaliční vládě," přiznal Babiš před několika dny v rozhovoru pro DVTV.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky