Babiš přesvědčoval o výhodách EET, navštívil tržnici SAPA

Ministr financí Andrej Babiš prošel největší vietnamskou tržnici u nás - pražskou SAPU. Cílem byla propagace Elektronické evidence tržeb. Na tiskové konferenci plán ministerstva vietnamská komunita podporovala. V praxi to ale vypadalo trochu jinak.

Andrej Babiš
reklama

Za přítomnosti davů novinářů vyrazil Andrej Babiš mezi stánkaře propagovat elektronickou evidenci tržeb (EET). Hned na začátku ale na cíl své cesty patrně pozapomněl. V jednom z místních kadeřnictví se nechal ostříhat - s účtenkou ale neodešel.

"Účtenku jsem nedostal. Ta povinnost začíná až v roce 2018," bránil sebe i provozovatele kadeřnictví Babiš. Těžko říct, jestli se tak i daň za tuto službu objeví ve státním rozpočtu.

Andrej Babiš ochutnal i tradiční vietnamskou polévku Po. Ani za tu ale účtenku nedostal. Nebylo jasné, kdo polévku vlastně platil. Andrej Babiš se totiž po pár fotografiích s fanoušky vydal k východu. Na tiskové konferenci už ale bylo EET nejvíce skloňovaným výrazem.

"Začátek je vždycky těžký. Problémem je jazyková bariéra. V těch obchodech potom budou v začátcích problémem také technické věci, programování. Ale naši Vietnamci se s tím rychle naučí," je přesvědčen místopředseda svazu vietnamských studentů Michal Tung.

Tak aby i tu jazykovou bariéru Babiš prolomil, na tiskové konferenci dokonce přidal český vtip. "Paní, která pozorovala u stánku se zeleninou vietnamského obchodníka, když viděla, že tam stále postává, zeptala se ho: Vy tady tak dlouho stojíte, nemáte křečové žíly? Nemám, ale seženu," snažil se Babiš pobavit Vietnamce.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky