Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krást, lhát, podrážet, utahuje si Bělobrádek z Babišovy kavárny

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Volební kampaň před blížícími se volbami je tady. A s ní i bizarnosti, které politici či jejich týmy vymyslí a někdy i dotáhnou do konce. Politickým kolbištěm se čím dál častěji stávají i sociální sítě - stejně jako v případě Babišovy kavárny a Pavlovy cukrárny.

ANO vsadilo před podzimními krajskými a senátními volbami na formát videorozhovoru. A s kým jiným, než s lídrem ANO Andrejem Babišem. První sedmiminutové video zveřejnil Babiš na svém facebookovém profilu. Na téma zdravotnictví v něm odpovídá na dotazy moderátorky Pavly Charvátové i "diváků". 

Jde o nápad z týmu strany ANO. Nijak překvapivý, pozoruhodný nebo příliš atraktivní, přestože si asi své diváky mezi voliči ANO najde. Zajímavý je především název pořadu: Babišova kavárna. Jde o zjevnou narážku na prezidentem Zemanem zprofanované spojení "pražská kavárna", kterým pohrdlivě častuje své oponenty. Babiš se zjevně spojování s kavárnou nebojí a je fakt, že kontroverzní název může zájem voličů o rozhovory s lídrem ANO přitáhnout. 

Už ale rozhodně přitáhl zájem politické konkurence. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek natočil parodii s názvem Pavlova cukrárna, kde použil i některé prostřihy z Babišovy kavárny. V krátkém šotu Bělobrádek odpovídá na otázky a střílí si z Babiše. Bělobrádek tvrdí, že úkolem politických stran je "vysedávat v kavárnách a očekávat, zda nás zlobují firmy z hazardu, popřípadě z tabákového lobby". 

Také nepokrytě Babišovi připomíná "koaliční podrazy", "okopávání kotníků" a lhaní. Na závěr rozhovoru, který doprovázejí i takové rekvizity jako je třeba demižón, do sebe Bělobrádek kopne dva panáky alkoholu.

Témata:  Pavel Bělobrádek Andrej Babiš ANO 2011

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy