Krást, lhát, podrážet, utahuje si Bělobrádek z Babišovy kavárny

Volební kampaň před blížícími se volbami je tady. A s ní i bizarnosti, které politici či jejich týmy vymyslí a někdy i dotáhnou do konce. Politickým kolbištěm se čím dál častěji stávají i sociální sítě - stejně jako v případě Babišovy kavárny a Pavlovy cukrárny.

Andrej Babiš
reklama

ANO vsadilo před podzimními krajskými a senátními volbami na formát videorozhovoru. A s kým jiným, než s lídrem ANO Andrejem Babišem. První sedmiminutové video zveřejnil Babiš na svém facebookovém profilu. Na téma zdravotnictví v něm odpovídá na dotazy moderátorky Pavly Charvátové i "diváků". 

Jde o nápad z týmu strany ANO. Nijak překvapivý, pozoruhodný nebo příliš atraktivní, přestože si asi své diváky mezi voliči ANO najde. Zajímavý je především název pořadu: Babišova kavárna. Jde o zjevnou narážku na prezidentem Zemanem zprofanované spojení "pražská kavárna", kterým pohrdlivě častuje své oponenty. Babiš se zjevně spojování s kavárnou nebojí a je fakt, že kontroverzní název může zájem voličů o rozhovory s lídrem ANO přitáhnout. 

Už ale rozhodně přitáhl zájem politické konkurence. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek natočil parodii s názvem Pavlova cukrárna, kde použil i některé prostřihy z Babišovy kavárny. V krátkém šotu Bělobrádek odpovídá na otázky a střílí si z Babiše. Bělobrádek tvrdí, že úkolem politických stran je "vysedávat v kavárnách a očekávat, zda nás zlobují firmy z hazardu, popřípadě z tabákového lobby". 

Také nepokrytě Babišovi připomíná "koaliční podrazy", "okopávání kotníků" a lhaní. Na závěr rozhovoru, který doprovázejí i takové rekvizity jako je třeba demižón, do sebe Bělobrádek kopne dva panáky alkoholu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky