Švédská rodina se ujala migranta, který se vydával za dětského uprchlíka. Nedopadlo to dobře

Eritrejský migrant, který se vydával za dětského uprchlíka byl shledán vinným z obtěžování desetileté dívky. K tomu mělo docházet poté, co se cizince rodina ujala a souhlasila, že ho u sebe ubytuje.

Přijímání uprchlíků do Evropy, ilustrační fotografie
reklama

Server Breitbart s odkazem na švédský server Avpixlat informoval o případu rodiny, která k sobě loni v létě vzala dva „dětské uprchlíky". Ty nechali žít vedle svých dvou dospělých dětí a desetileté dcery.

Jeden z migrantů, známý jako Isaac podle serveru Avpixlat, tuto laskavost oplatit poněkud zvláštním způsobem. Podle soudu mu důvěřující matka dovolila trávit hodně času o samotě s její desetiletou dcerou.

Jednoho večera si spolu prohlíželi a sdíleli fotografie na jejich chytrých telefonech a dívka usnula. Když se probudila, zjistila, že jí mladík vyhrnul košili a „hladil jí ňadra" přes podprsenku. Pak okamžitě „vyskočil" a odešel, uvedla dívka.

Řekla, že to bylo bolestivé a nepříjemné, a že její prsa byla poté poraněna. Z počátku se to bála říct své matce zpočátku, po nějaké době změnila názor a o všem řekla svým sourozencům.

Isaac tvrdil, že je mu méně než 18 let a že je tudíž dětský uprchlík. U soudu se však ukázalo, že je mu nejméně 19 let. „řekl, že začal chodit do školy, když mu bylo 10 let a že tam strávil sedm let a že školu opustil před dvěma roky," vysvětloval soudce.

Fenomén údajných „dětských uprchlíků" se ve Švédsku objevil už dříve. Uprchlíci tvrdí, že je jim méně než 18 let, očekávají, že díky tomu snadněji získají azyl i lepší podmínky.

Soud i přes zjištění o jeho věku soudil jako mladistvého a byl shledán ze „sexuálního obtěžování mladistvým pachatelem". Isaac za svůj čin dostal nařízeno 10 hodin terapie a pokutu, v zemi ale bude moci zůstat. Podle serveru však není známo, jestli ho švédská rodina opět vezme k sobě, nebo jestli skončí jinde.

Témata: Švédsko | uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky