Slovenský politik poslal ostrý vzkaz EU. My tu chcípáme a budeme platit na přivandrovalce?

Slovenský miliardář a nově i politik Boris Kollár, který se svou stranou Sme rodina získal v letošních volbách 6,62 procenta hlasů, díky čemuž získal 11 mandátů v Národní radě, poslal hodně ostrý vzkaz Evropské unii. Na své facebookové stránce zkritizoval návrh na možnost „vyplacení se“ z nutnosti přijmout uprchlíky.

Přijímání uprchlíků do Evropy
reklama

V úterý se na veřejnost dostala informace, že se země EU zřejmě budou moci „vykoupit" z povinnosti přijmout v případě krize žadatele o azyl z jiného členského státu evropské osmadvacítky. Toto opatření by mohlo být součástí úprav dublinského systému. List Financial Times v této souvislosti píše o 250.000 eurech (6,75 milionu Kč) za každého žadatele o azyl, kterého by stát odmítl přijmout.

Na tuto informaci na videu zveřejněném na Facebooku ostře zareagoval slovenský politik Boris Kollár. „Eurohajzli nám vyčíslili pokutu za každého nepřijatého přivandrovalce!!!! Je to jen obohacení frau Merkelové, kdy už tuto čarodějnici Němci odstraní..." napsal Kollár pod videem. V následných komentářích potom také říká: „Nesmíme se zaleknout a musíme aktivně bojovat s eurodebilismem."

„Úžasná je ta demokracii. To - vítejte uprchlíci, pojďte všichni k nám. Ty mozkové trusty, samí fyzici, jaderní fyzici, lékař, operatér, samá absolutní špička, která konečně zachrání Evropu z toho poklesu hospodářského. Jen vítejte všichni, miliony, pojďte k nám. Všichni černí z Eritrei, pojďte všichni k nám," rozjel se na videu Slovák.

Vysvětluje také, že pokud někoho z nich Slovensko odmítne, unie od něj bude chtít 250 tisíc eur jako pokutu. „Vážení, to znamená, že ty bláboly, ty lži, jak nás to pozvedne, jak nám pomůžou ti lékaři, fyzici, inženýři, počítačoví analytici, prostě ten absolutní výkvět, který nás tu pozvedne. Pěkně nám to spočítali. Jeden takový – mám chuť už něco říct – příživník, který sem přivandruje, jen aby vycucal náš sociální systém, nás bude stát 250 tisíc eur," zlobí se politik a dodává, že spousta z nich dosud jen pásla velbloudy nebo kozy.

Tito lidé podle něj jen zatíží sociální systém. „Je to podvod a svinstvo z Evropské unie. Když toto chtějí udělat, tak přemýšlím, k čemu nám to vlastně celé je. Ten Schulz se pomátl, asi se tam všichni zbláznili v tom parlamentě. 250 tisíc, to je na zbláznění," říká na videu a ťuká si u toho na čelo.

„My tu můžeme chcípnout, lidi tu žijí ze 7 euro na den, důchodci si zaplatí léky a zůstane jim 30 eur na jídlo na celý měsíc. A my za takového přivandrovalce máme zaplatit 250 tisíc. No, oni se zbláznili. A ti naši za to budou v tom europarlamentě hlasovat. To je šílené," dodává na závěr.

Témata: uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky