František Ringo Čech: Buďme rádi za peníze od Číňanů

Slavia je pro něj srdeční záležitostí, nikdy na ni nedá dopustit. Patří mezi nejznámější fanoušky tradičního klubu z Vršovic. I proto hudebník, malíř, herec a bývalý politik František Ringo Čech uvítal příliv čínského kapitálu. Věří, že Slavii čekají lepší zítřky.

František Ringo Čech
reklama

"My, slávisté, hledíme ke klubu už desítky let s nadějí, nic jiného nám nezbývá. Měli jsme dluhy a byli jsme na dně," přiznal Ringo Čech v pořadu Vaše téma na otázku, jak vidí slávistickou budoucnost.

Zatímco řada příznivců "sešívaných" není z faktu, že majoritním vlastníkem je čínský společnost, dvakrát nadšená, populárnímu umělci to nevadí. Spíše naopak.

"Nevidím na tom nic špatné, v Anglii je to běžné. Klub West Bromwich Albion má na dresu také nápis čínského sponzora. Buďme rádi, že do Slavie vůbec někdo peníze nasypal. Kdybych je měl, tak je tam nasypu také. V budoucnost lidské rasy nevěřím, ale Slavia přežije všechno," zdůraznil.

Další vlnu negativní reakcí ve slávistických řadách spustila nedávná zpráva o změně ve vedení. Jiří Šimáně rezignoval na pozici předsedy představenstva a jeho místo zaujal Jaroslav Tvrdík, zástupce čínské společnosti pro Evropu, který do té doby zastával funkci místopředsedy klubu.

"Pana Tvrdíka osobně neznám, ale do Slavie přivedl kapitál a pravděpodobně bude i slávistou," doufá Ringo Čech. "Sázel jsem spíše na pana Šimáněho, který byl podle mého gusta. Ale třeba se Tvrdík osvědčí. Šimáně je příliš dobrý člověk, Tvrdík je opravdový "tvrdík". Tvrdou ruku to ale asi chce, i ve sportu je velký šlendrián. Teprve se ukáže, jestli jeho práce přinese dobré ovoce, nebo jestli my, slávisté, zase ostrouháme."

Bývalý politik navíc přišel se zajímavým nápadem, jak alespoň částečně očistit fotbalovou ligu. "Kdyby zavřeli rozhodčí do vězení a liga se hrála bez nich, tak bude nádherná a poctivá. Věřím, že by na zápasy všichni chodili s velkou radostí," přemítá.

A kdo by měl tedy zápasy místo rozhodčích řídit? "Když hrají kluci proti sobě, tak se sice trošku hádají, ale vždycky se dohodnou. Nechal bych to na nich," dodal Ringo Čech.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky