Muž se ve Vídni zastal manželky a dcery. Zmlátila ho hlídka šaría

Na několik dní v nemocnici skončil jednačtyřicetiletý Rakušan Martin, kterého zmlátila v rakouském hlavním městě samozvaná hlídka prosazující islámské právo šaría. Čím se Martin provinil? Přišel na pomoc své manželce a dceři, které, protože jsou čečenského původu, hlídka odváděla z diskotéky domů.

Policie Rakousko
reklama

Rakouské hlavní město se mění k nepoznání. Podle listu Daily Mail se místní obyvatelé do některých čtvrtí bojí chodit. I v centru města se objevují samozvané hlídky prosazující islámské právo šaría. Podle rakouského webu Kurier.at na jednu takovou narazila v pátek 26. února Miroslava P., která vzala svou dceru a její kamarádky, všechny ve věku kolem 15 let, na diskotéku v komplexu Millennium City ve vídeňské čtvrti Brigittenau.

K ženám přišla skupina čtyř mladých Čečenců, kterým se nelíbilo, že jsou ženy ještě kolem jedenácté večer v baru. Dívkám strážci islámského práva oznámili, že je okamžitě doprovodí domů. Jedna z dívek se obrátila s žádostí o pomoc na ostrahu nákupního centra, ale ta jim odmítla pomoct.

Miroslava tak zavolala svého manžela, jednačtyřicetiletého Rakušana Martina P., který ihned své rodině přispěchal na pomoc. Když potkal ženu, dceru a její kamarádky v doprovodu čtyř Čečenců, zeptal se mužů, co mají za problém. Útočníci se na něj vrhli. Zmlátili i dalšího kolemjdoucího, který se útok pokoušel zastavit. Oba napadení muži skončili v nemocnici.

"Mám dvou a půl centimetrovou tržnou ránu hned nad levým okem," řekl Martin P. listu Kurier. Oba muži měli četné pohmožděniny po celém těle.

Ostraha, která předtím ženám odmítla pomoci, zavolala policii. Ačkoliv se na místo sjelo sedm hlídek, útočníci utekli. "Byli zjevně Čečenci, kteří jsou v oblasti velmi dobře známí, protože se snaží nutit čečenským ženám dodržování islámského práva," uvedl mluvčí vídeňských policistů Christoph Pölzl.

Další incident řešila vídeňská policie tento víkend. Skupina asi čtyřiceti Afghánců napadla v centru města deset Čečenců. Oba gangy se mlátily dřevěnými a železnými tyčemi a někteří členové vytáhli i nože. Podle britského listu Daily Mail skončili dva muži v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče jedné z vídeňských nemocnic. Šestici Afghánců policisté zatkli, zbytek utekl.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky