Na sociálních sítích se strhla ostrá přestřelka mezi Babišem a europoslancem Zdechovským

Na sociálních sítích se strhla přestřelka mezi ministrem financí Andrejem Babišem a europoslancem KDU-ČSL Tomášem Zdechovským. Vicepremiér nazval lidovce udavačem, ten mu to ostře vrátil.

Andrej Babiš
reklama

„Lidovecký europoslanec, který lživě udává Agrofert v Bruselu, zaměstnává komunistické příbuzné. Zásadoví kluci," pustil se do Zdechovského Babiš v souvislosti se zaměstnáváním příbuzných europoslanců v Bruselu. Sdílel článek svého média Mladé Fronty Dnes, ve kterém se mimo jiné píše, že Zdechovského manželku Ivanu zaměstnává komunistický europoslanec Jiří Maštálka.

Sám Zdechovský v textu vysvětluje, že jeho žena prošla výběrovým řízením a pracuje na koordinaci humanitárního projektu v Africe. Babiš sice přímo nezmiňuje jméno Zdechovského, je to však jediný lidovec, o kterém článek hovoří.

Lidovec to Babišovi obratem vrátil na facebooku. „Zásadový Babiš se dnes přiznal k několika věcem. Neumí číst vlastní noviny, nerozumí psanému textu, článek si objednal, protože mu někdo nakukal, že jsem udal Agrofert," píše v reakci na slova ministra Babiše Zdechovský.

Zásadový Babis se dnes priznal k nekolika vecem:A. Neumi cist vlastni novinyB. Nerozumi psanemu textuC. Článek si...

Zveřejnil(a) Tomáš Zdechovský dne 5. březen 2016

Prokázal prý také, že je lhář, protože europoslanec nikomu z poslanců příbuzné nezaměstnává. „Neví, co je to demokracie – dehonestovat ve vlastních médiích domnělé politické 'odpůrce' je ubohost," nebere si servítky europoslanec KDU-ČSL.

Babišovu společnost podle něj navíc prásknul v Bruselu někdo jiný. „K tomu chci napsat pouze to, že jsem Agrofert nikdy neudal a ani bych to neudělal. O to se již postarali bývalí spolupracovníci pana Babiše. A když jsme u toho udávání, možná by si měl zamést před vlastním prahem, že?" dodal ostře na závěr.

Na jeho stranu se podle všeho postavil i jeho stranický šéf Pavel Bělobrádek, který Zdechovského příspěvek bez dalšího komentáře na sociálních sítích sdílel.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky