Neschopná ČT, to nemá kvalifikované reportéry? Exministr posílá "rady" generálnímu řediteli

Exministr vnitra a člen ODS se opět rozčílil kvůli České televizi. Tentokrát kvůli pořadu Události komentáře, který se v pondělím vydání zabýval mimo jiné kauzou Aleny Vitáskové a solárního byznysu. Nakonec poslal nejen generálnímu řediteli ČT několik rad.

Ilustrační fotografie
reklama

„Události, komentáře ČT 24. Je opravdu nemožné chtít, aby veřejnoprávní instituce: zaměstnávala reportéry, kteří jsou vzděláni v oblasti práva (když už se k právním tématům vyjadřuji)? Nezaměstnávala samozvané soudce, kteří v hlubokém právním bezvědomí odsuzují (podle dojmů, osobních sympatií, údajných propojení a známosti...)?!" rozčiloval se kvůli debatě o procesu šéfky Energetického regulačního úřadu Vitáskové Langer.

České televizi už také vymyslel nové jméno. „Je opravdu nemožné chtít, aby jméno veřejnoprávní instituce, namísto Česká televize, neznělo: 'Soudce Mediální lynč'?!" zajímalo by občanského demokrata, který má s mediálními tahanicemi a soudními procesy své osobní zkušenosti.

"999 rad"1. Nechť soutěže Miss hodnotí nezamindrákované exmodelky...2. Nechť literární díla hodnotí ti, co umí jedním...

Zveřejnil(a) Ivan Langer dne 22. únor 2016

„Jsem nenapravitelný idealista: 1. nechť soutěže Miss hodnotí nezamindrákované modelky, 2. nechť literární díla hodnotí ti, co umí psát, 3. nechť filmy hodnotí ti, co mají méně, než 5 dioptrii, 4. nechť sportovní výkony hodnotí ti, co poznají rozdíl mezi waterboardingem a vodními lyžemi, 5. nechť situaci na Blízkém východě hodnotí ti, kdo někdy ochutnali turecký med, 6. nechť projekty NASA hodnotí ti, kterým na Silvestra bouchla vlastní petarda pod nohama... 999. nechť trestní řízení hodnotí ti, u nichž byla alespoň provedena domovní prohlídka!" napsal k tomu Langer na Facebooku.

Později svůj seznam ještě rozšířil s tím, že jde o 999 rad nejen pro generálního ředitele České televize.

Témata: česká televize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky