Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Válka mezi ministry? Chovanec se drsně pustil do Babiše. Co se stalo?

Milan Chovanec
Milan Chovanec
Foto: Česká televize

Ministr vnitra Milan Chovanec se rozzuřil na Andreje Babiše a jeho média. Nařkl deník Mladá Fronta Dnes, že vědomě zalhal ve článku týkajícího se Chovancova návrhu na větší zabezpečení internetu.

MF Dnes v úterním vydání na titulní stránce vydala článek nazvaný „Chovanec: Na web jen s povolením". Autor v něm uvádí, že chce Chovanec v rámci boje proti hackerům i teroristům pracujícím online „výrazně omezit anonymitu na internetu". V praxi by to podle deníku znamenalo, že by lidé dostali jakési nové „občanky".

Média Anofertu v akci: vědomá lež na titulní straně. Volební kampaň zjevně začala. pic.twitter.com/hf3VlDXqkd

— Milan Chovanec (@Milan_Chovanec) 19. Leden 2016

Chovanec zprávu na Twitetru komentoval slovy: „Média Anofertu v akci: vědomá lež na titulní straně. Volební kampaň zjevně začala." Poukázal přitom na vyjádření tiskového mluvšího rezortu, který uvedl, že „nejde o debatu o omezení svobody, ale o možnosti rozvinout veřejnou diskuzi o účinné ochraně slušných lidí před internetovou kriminalitou".

Podle ministra vnitra za vším tojí předseda hnutí ANO. „Kdopak to má v MAFRA obavu z lepšího odhalování hackerských útoků, že kvůli tomu manipuluje obsah?" rýpnul si Chovanec. „Kdo věří pohádce, že si pan Babiš koupil za mnoho miliard média, aby je nevyužíval pro své politické cíle? Dnes není apríl. Mrzne..." dodal ostře sociální demokrat.

Kdo věří pohádce, že si pan Babiš koupil za mnoho miliard média, aby je nevyužíval pro své politické cíle? Dnes není apríl. Mrzne...

— Milan Chovanec (@Milan_Chovanec) 19. Leden 2016

Slova o omezení internetu vyděsila a pobouřila nejen občany, ale i některé odborníky a politiky. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek srovnává tento Chovancův nápad s komunistickou Čínou.

 

„Doporučuji ještě zrušit listovní a bankovní tajemství, jak tomu bylo za komunistů. Abychom šli s dobou, každý z nás bude mít povinně v uchu čip, abychom mohli být 24 hodin denně sledováni, zda se nedopouštíme zločinu anonymity a soukromí," uvedl Kalousek na sociálních sítích.

Témata:  Milan Chovanec (ČSSD) Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy