Válka mezi ministry? Chovanec se drsně pustil do Babiše. Co se stalo?

Ministr vnitra Milan Chovanec se rozzuřil na Andreje Babiše a jeho média. Nařkl deník Mladá Fronta Dnes, že vědomě zalhal ve článku týkajícího se Chovancova návrhu na větší zabezpečení internetu.

Milan Chovanec
reklama

MF Dnes v úterním vydání na titulní stránce vydala článek nazvaný „Chovanec: Na web jen s povolením". Autor v něm uvádí, že chce Chovanec v rámci boje proti hackerům i teroristům pracujícím online „výrazně omezit anonymitu na internetu". V praxi by to podle deníku znamenalo, že by lidé dostali jakési nové „občanky".

Chovanec zprávu na Twitetru komentoval slovy: „Média Anofertu v akci: vědomá lež na titulní straně. Volební kampaň zjevně začala." Poukázal přitom na vyjádření tiskového mluvšího rezortu, který uvedl, že „nejde o debatu o omezení svobody, ale o možnosti rozvinout veřejnou diskuzi o účinné ochraně slušných lidí před internetovou kriminalitou".

Podle ministra vnitra za vším tojí předseda hnutí ANO. „Kdopak to má v MAFRA obavu z lepšího odhalování hackerských útoků, že kvůli tomu manipuluje obsah?" rýpnul si Chovanec. „Kdo věří pohádce, že si pan Babiš koupil za mnoho miliard média, aby je nevyužíval pro své politické cíle? Dnes není apríl. Mrzne..." dodal ostře sociální demokrat.

Slova o omezení internetu vyděsila a pobouřila nejen občany, ale i některé odborníky a politiky. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek srovnává tento Chovancův nápad s komunistickou Čínou.

 

„Doporučuji ještě zrušit listovní a bankovní tajemství, jak tomu bylo za komunistů. Abychom šli s dobou, každý z nás bude mít povinně v uchu čip, abychom mohli být 24 hodin denně sledováni, zda se nedopouštíme zločinu anonymity a soukromí," uvedl Kalousek na sociálních sítích.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky