Uprchlíci tu nejsou. Sobotka jedná správně, zastal se premiéra poslanec

Premiér Bohuslav Sobotka čelí kvůli uprchlické krizi kritice hned z několika stran. Do šéfa českého kabinetu se pustili také bývalý i současný prezident. Sobotka však našel zastání u poslance hnutí ANO.

Přijímání uprchlíků do Evropy
reklama

Miloš Zeman už v prosinci vyjádřil lítost nad tím, že nemá pravomoc kvůli migrační krizi Sobotku odvolat. V listopadu také uvedl, že Sobotka „svou váhavostí, svou nerozhodností a řadou dalších zdánlivě smířlivých a zdánlivě humanistických gest, která podle mého názoru nedoceňují reálné nebezpečí."

Poslanec hnutí ANO a bývalý novinář Martin Komárek připomněl, že současná hlava státu není jediná, kdo do šéfa kabinetu kvůli migraci kope. „Václav Klaus a Miloš Zeman kritizují Bohuslava Sobotku za jeho "pasivitu" ve věci uprchlíků," připomněl na sociálních sítích.

Celá věc je podle něj ale trochu jinak. „Jaká je skutečnost? V Česku uprchlíci nejsou. Země je připravena pomoci únosnému počtu těch, které sami vybereme. Jsme lídrem v tlaku na ochranu vnějších schengenských hranic. Tato vláda nemohla udělat ve věci migrace víc. A i když možná není pan Sobotka nejaktivnější, je předsedou zodpovědné a úspěšné vlády," chválí premiéra Komárek.

Témata: uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky