Pokladna do každé rodiny. Začal Babiš vychovávat mladé podnikatele?

Pokladnu do každé rodiny. Těmito slovy by se dal označit poslední počin ministra financí Andreje Babiše, který v rámci připravované elektronické evidence tržeb nabídnul dětem pokladničku pod stromeček. Jednoduše si o ni stačí napsat a ministr vám ji zašle.

Andrej Babiš
reklama

V pátek vyhlásil ministr financí Babiš na facebooku nevídanou akci. Dětem, které si přejí pod vánoční stromeček něco neotřelého, nabídnul plastovou pokladničku na hraní. Pokud na ni rodiče nemají peníze nebo by ji svým dětem kupovat nechtěli, mohou ministrovi napsat, a on jim ji zašle.

 

Děti, přejte si tuhle pokladničku pod stromeček. Pokud by rodiče nechtěli nebo neměli penize, napište, koupím vám ji.

Zveřejnil(a) Andrej Babiš dne 11. prosinec 2015

Nabídka ministra financí se setkala s velkou popularitou a ke dnešnímu dni čítá ohlas pod jeho příspěvkem přes tři tisíce komentářů, povětšinou žádosti od maminek, které tak či onak vysvětlují, proč by jim měl Babiš pokladnu pro děti zaslat. "Dobrý den, také bychom si přáli pro.naše dvě děti vaší pokladničku. I když to zní neuvěřitelně je to z vaší strany velice zajímavý krok. Hlavně teď před VANOCI kdy se každý honí, šetří každou korunku abY potěšil všechny své blízké. A Vy by jste najezil takovýto milý a hlavně poučný dáreček. Vaše nápady velice cením ...předem Vám děkujeme a přejeme i Vám krásné Vánoční svátky plné pohody a zdraví. Matyskovi z II.patra," uvedla jedna z maminek.

"Dobrý den pane Babiši,dlouho jsem váhala jestli Vám mám psát,velice si Vás vážím a je velká škoda ,že jste do politiky nevstoupil dřív než nastoupila éra Topolánků,,Nečasů atd.Pokladničku bych si přála pro vnouče. Děti se mají učit od mala,že nic není zadarmo. A chtěla bych poprosit alespoň o jednu do dětského centra ,domeček v Ostravě-Zábřehu jsou tam děti do 3 let," píše další uživatelka sociální sítě. "Dobrý den, také bych prosila jednu pro dceru. Jednu již doma má, ale ta už je nefunkční. Hraje si s ní strašně ráda a také s dětskými potravinami z kuchyňky. Jsem na MD a jako přivýdělek pracuji na brigádě v obchodě za kasou, nevynese to sice moc, ale pořád lepší než nic, takže si dcerka hraje na maminku v práci," přidala se další z tisíců maminek.

Následně ministr prozradil, že pokladniček nakoupil rovných 1500 a první várku odešle co nevidět. "Vykoupil jsem Bambuli a koupil 1500 pokladniček, zítra začnou odesílat prvních 626. Ještě jste si o pokladničku nenapsali? Nevíte, kam zaslat adresu? Ozvěte se mi do dnešních 23 hodin tady do zprávy pro stránku. Kouknu na to v dalších dnech. A vás, kdo jste z Prahy, bych moc poprosil, stavte se v průběhu týdne pro pokladničku na ministerstvu financí na recepci, budeme jich tam mít 200 kusů. Napíšu, kdy budou připravené," uvedl na sociální síti.

Nabídka dárku k Vánocům od ministra financí v podobně pokladny přichází zcela pochopitelně v době, kdy ve Sněmovně zuří boj o elektronickou evidenci tržeb. Tu se pravicová opozice snaží blokovat obstrukcemi nebo řadou webových stránek, na nichž upozorňuje na nebezpečí, které může tato změna přinést.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky