Konec Schengenu se blíží. První vyletí tahle země, varuje Okamurův muž

Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Radek Rozvoral tvrdí, že se neúprosně blíží konec Schengenu. Která země to odnese jako první?

Evropská unie, ilustrační fotografie
reklama

První kdo bude muset opustit schengenský prostor, bude podle něj Řecko, jež dostalo od Evropské unie do poloviny prosince ultimátum. Uvedl to na svém blogu s tím, že ,usí zpřísnit kontrolu propustnosti hranic nebo bude muset tento prostor opustit.

"Přes Řecko, které se také velkou zásluhou Evropské unie potýká s vážnými ekonomickými problémy a dluhovou krizí proudí do Evropy většina imigrantů. Jedním z největších problémů je pomalý vznik takzvaných hotspotů, kde by se měli přicházející imigranti hlásit. Úplně stejný problém s fungováním hotspotů má ale také i Itálie, o které se zatím v souvislosti s opuštěním schengenského prostoru nemluví. Podotýkám zatím. Hotspoty měly v Itálii a v Řecku vzniknout do konce listopadu, zatím však v každé zemi funguje pouze jeden a to tak chaoticky, že svou funkci prakticky vůbec neplní," varuje Rozvoral.

To podle něj naznačuje, že politici Evropské unie i přes mediální výstupy všemu pouze bezradně přihlížejí a doufají, že problém tak nějak sám od sebe pomine. "Místo toho, aby finančně více podpořili ochranu vnějších hranic Evropské unie, narvou tři miliardy eur Turecku, které klidně sestřelí ruské letadlo a o kterém se ví, že kšeftuje s Islámským státem a nakupuje od něj ropu," podotkl. "Při takovémto diletantském chování europolitiků se pak nesmí nikdo divit, že bude za několik měsíců schengenský prostor tabu," dodal-

Osobně si myslí, že lidí, kteří nekompromisně trvají na volném pohybu osob v schengenském prostoru, bude zcela určitě méně než těch, kteří by to z důvodu imigrantského šílenství a nekontrolovaného pohybu osob klidně pro svou bezpečnost oželeli. "Jsem přesvědčen, že za několik málo měsíců budou kontroly na hranicích samozřejmostí a je to potřeba udělat co nejdříve, jelikož stát, který v dnešní době, která má za úkol multikulturně obohatit Evropu nekontroluje své hranice, si velice zahrává s bezpečností svých občanů a s hájením jejich zájmů, což by mělo být nejdůležitější funkcí každého státu," uzavřel.

Témata: EU

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky