Tady natankujete nejlevněji. Přehled cen po krajích

Ceny benzínu a nafty se stále drží na příznivé úrovni. Mezi jednotlivými stanicemi jsou ovšem velké rozdíly. Pokud tankujete plnou nádrž, vyplatí se porozhlédnout se po tom, kde ve vašem kraji natankujete nejlevněji. U korunových rozdílů za litr můžete totiž na nádrži ušetřit desítky korun.

reklama

Nejlevnější benzín Natural 95 natankujete ve většině krajů za 27,50 Kč. Vůbec nejlevněji jej však pořídíte u obchodního centra Albert v Olomouci, kde podle webu ceskybenzin.cz stojí litr Naturalu jen 26,80 Kč!

Ceny nafty se pohybují většinou okolo 26, 90 Kč. Pozitivní je, že ve všech krajích, tedy i v Praze, kde většinou bývá benzín a nafta dražší, lze najít čerpací stanice s příznivou cenou.

Průměrné ceny benzínu se v různých krajích liší dokonce o koruny. Podle Hospodářských novin natankují nejlevnější Natural 95 řidiči v Královéhradeckém kraji, kde litr nejběžnějšího paliva stojí průměrně 28,93 Kč. Ve stejném kraji natankují řidiči také nejlevnější naftu, průměrná cena je 29,29 Kč.

Naopak nejdražší benzín i naftu tankují řidiči v Praze, na Jižní Moravě a na Vysočině, což ovlivňuje drahý benzín u čerpacích stanic podél dálnice D1. V těchto krajích ještě nespadla cena Naturalu 95 pod 30 korun a nafty pod 29 korun.

Kde se ve vašem kraji vyplatí tankovat najdete v tabulce ZDE.

 

Témata: pohonné hmoty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky