ČT čelí další ostré kritice. Nechutná, jednostranná propaganda, stěžuje si radě politik

Česká televize opět čelí kritice. Člen ODS a bývalý člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní (RRTV) vysílání Petr Štěpánek si stěžuje na publicistický pořad 168 hodin, který je podle něj nechutný a propagandistický.

reklama

Štěpánek Českou televizi kritizuje dlouhodobě. Ostře se pustil i do moderátorky pořadu 168 hodin. „To, co předvádí Nora Fridrichová v magazínu 168 hodin, už není běžná presstituce, ale veřejná, chcete-li veřejnoprávní, onanie smyslů zbavené pravdoláskovní kurtizány," uvedl na sociálních sítích.

Politik a hudebník, který byl mezi roky 1994 a 2003 členem RRTV, se proto rozhodl na tento orgán i na Radu České televize poslat stížnost. „To, co dlouhodobě prezentuje Česká televize v údajně publicistickém magazínu 168 hodin, nemá nic společného s novinařinou, natož novinařinou televize veřejné služby. Je to už jen nechutná, zcela jednostranná propaganda, což je samozřejmě v rozporu se zákonem o vysílání i zákonem o České televizi," píše v dopise.

Stejně tomu podle něj bylo i v prozatím posledním odvysílaném dílu. „Nijak se v tomto smyslu nelišilo ani pokračování ze dne 29. 11. 2015, možná snad jen v tom, že míra redaktorské sprostoty postoupila o další stupínek výš. Pokud tímto stylem bude Česká televize nadále pokračovat, není daleko chvíle, kdy se občané vzbouří a hromadně onen paskvil, který jim ČT servíruje, přestanou financovat," zlobí se politik.

Vzkaz posílá i členům rady. „Pokud vy jako členové rady akceptujete, že něco tak příšerného se vydává za veřejnoprávní službu, nejste osoby na svých místech. A nezbývá pak než konstatovat: Všeho do času!" dodal ostře dodal Štěpánek.

Témata: česká televize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky