Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak se nenechat zaskočit při stavbě domu a bytu?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Hluk je velice nepříjemnou součástí našeho života. Bohužel se ho jen tak nezbavíme. Má mnoho různých zdrojů, které nikdy nelze úplně odstranit. Přesto se ale musíme snažit s hlukem účinně bojovat. Ve větší míře totiž způsobuje stres a nepříjemné zdravotní komplikace. Proto je dobré vyhledávat místa s menší mírou hluku a naučit se účinně relaxovat. Bohužel ne vždy můžete najít lokalitu, která vám bude z hlediska hluku úplně vyhovovat. A tak se může stát, že žijete nebo pracujete v místech, kde míra decibelů přesahuje únosnou mez.

Udělejte opatření proti hlukuJak účinně bojovat proti přílišnému hluku? Málokdy se podaří, že můžete na zdroj hluku působit tak, aby došlo k jeho ztišení. Většinou proto musíte sami podniknout nějaká opatření proto, aby na vás měl hluk co nejmenší vliv. Jednou z cest je účinné odhlučnění vašeho bytu nebo pracoviště. Cílem je vyřešit jakýkoli problém s hlukem a zvukem. Může se stát, že budete mít příliš hlučné sousedy a žádná domluva nepomůže. Možné je proto odhlučňovat jak strop, tak i stěny a podlahy. Dosti často se také v poslední době stává, že může být hluk způsoben také nekvalitním materiálem stavby. U řady novostaveb se to bohužel mnohdy děje.

Dejte si do bytu kvalitní oknaAbyste předešli budoucím problémům, je nutné už při stavbě používat opravdu kvalitní materiály. Týká se to jak výstavby zdí a panelů, tak i například oken a dalších součástí domů a bytů. Kvalitní dřevohliníková okna jsou nyní skutečnou špičkou ve svém oboru. Dřevo a z něj vytvořený profil se hodí do moderních novostaveb, protože neobsahuje žádná zaoblení, dává přednost strohým přímým liniím. Tím pádem působí elegantně a současně. Hliníkový profil je na povrchu upravený eloxováním, aby se zlepšily jeho vlastnosti. Zákazníci si mohou volit odstín, který bude nejvíce zapadat do jejich domova. Síla profilu je až 2 mm. Díky tomu má dostatečnou pevnost. Použitím kombinace dřevěných a hliníkových profilů se výrazně prodlužuje životnost oken, což je v dnešní době obzvláště žádoucí.

S půjčkou dům či byt dostavíteVýstavba domu a bytu je pochopitelně spojena s velkými finančními investicemi. Možná se vám stalo, že jste rozestavěli dům nebo zařizovali byt a museli jste práce pozastavit kvůli tomu, že došly peníze. Je ale možné nelehké finanční období překonat. Dobře připravená půjčka vám pomůže z nejhoršího. Můžete si půjčit od 600 až do 5000 Euro a sjednat si splátky podle potřeby od 16 Euro. Závisí jenom na vás, kolik peněz si půjčíte. Velkou výhodou je, že proces získání peněz je velice snadný. Můžete o půjčku zažádat buď telefonicky, nebo online pomocí velice jednoduchého formuláře. Proces sjednávání půjčky je snadný a rychlý. Peníze můžete mít na účtu už do 24 hodin od podání vaší žádosti. Takovou rychlost mnozí z vás ocení, zejména jsou-li podmínky půjčky opravdu férové, transparetní a nemusíte se bát žádných právních kliček.

Chraňte své zdraví pomocí pracovních oděvůPři stavbě a rekonstrukci, ať již pracujete uvnitř nebo vně budovy, potřebujete opravdu kvalitní pracovní oděvy, které vás ochrání před jakýmkoliv znečištěním nebo dokonce úrazem. K dispozici je pestrý sortiment oděvů od šortek, mikin, fleecových bund a plášťů až po čepice a kšiltovky, nebo třeba ponožky. Nechybí ani termoprádlo určené do chladnějších podmínek, zdravotnické oděvy do lékařských provozů, nebo zástěry do gastro provozů. Nabídka obsahuje i výstražné a reflexní oděvy vhodné například do silničního provozu, nebo také speciální svářečské oděvy. Je možné si také nechat udělat pracovní oděvy na míru podle konkrétních požadavků ve vašem podniku, firmě, domě či bytu.

Témata:  bydlení Komerční sdělení

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 11:26

Počasí přinese prudké ochlazení. Místy bude sněžit

V noci přejde přes naše území k východu studená fronta. Za ní k nám kolem tlakové níže nad Pobaltím bude proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy