Připravte si peněženky, toto nás přijde draho, varuje politička

Opozice se pravidelně pouští do Andreje Babiše a jeho podnikání. Jeho kritici mu rádi a část připomínají, kolik vstupem do vysoké politiky získal. Teď si do něj ostře rýpla pražská zastupitelka za ODS Alexandra Udženija.

Andrej Babiš
reklama

Podle političky připomíná působení Andreje Babiše ve vládě a na ministerstvu financí známou soutěž, i když s poněkud pozměněným názvem „Chcete být miliardářem?". Připomíná také, že podle magazínu Forbes narostl Babišův osobní majetek za rok 2014 o 4 miliardy na 64 miliard korun.

Není divu, když za poslední dobu nastalo mimo jiné následující:

a) odpustil na daních celému koncernu Agrofert necelých 1,5 mld. z celkových 5,8 mld. daňových úlev pro celou ČR. To je 25 %!
b) 1 miliardu si odklepl z českých a evropských dotací

c) jeho firma Uniles vyhrála 3 mld. zakázku

to jsme na "pouhých" 5,5 mld.

d) došlo ke zvýšení rozpočtu pro Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond ze 100 mil. na 2 mld. (tento fond financuje rozvoj venkova, zemědělství – takže jistě věříme, že to půjde malým a středním podnikatelům v zemědělství, že?)

e) dalších 13,5 mld. chce ministr Babiš poslat navíc na fond rozvoje venkova (přeloženo "rozvoj Agrofertu")

+ kauzy jako Agrotec, biopaliva a další a další..."

Podle političky se měla po nástupu hnutí ANO změnit hesla na „transparentnost, protikorupční boj, lepší výběr daní a efektivita!!!" To se ale podle ní nestalo.

„Pojďme si to zrekapitulovat. Šetří se na toaleťácích, na ničem jiném. Bojuje se hlavně proti živnostníkům a jakékoliv konkurenci oligarchy. V době hospodářského růstu se daně vybírají dokonce hůře než dříve, a k tomu se dává nehorázně více daňových úlev ministrovi financí, který je za daně odpovědný. A efektivita? No na ten zbytek si napíše zákony na míru Agrofertu, aby miliardy tekly i v budoucnu - až ministrem nebude," ostře kritizuje ministra financí Udženija na sociálních sítích.

Podle ní na takovou politiku doplatí hlavně občané. „Připravte si peněženky, dámy a pánové, protože transparentní jízda současného ministra financí nás bude stát pěkně draho. Chcete být miliardářem? Pořiďte si stát jako firmu!" dodává kousavě občanská demokratka.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky