Babiš se stal nejoblíbenějším ministrem

Nejlépe hodnoceným členem vlády je podle průzkumu společnosti SANEP vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš. Předběhl také dosud nejoblíbenějšího Bohuslava Sobotku. Nejmenší důvěru má u veřejnosti Jiří Dienstbier.

Andrej Babiš
reklama

Zatímco v březnu a květnu letošního roku byl nejlépe hodnoceným členem vlády samotný premiér Bohuslav Sobotka, aktuálně se předseda vlády ocitl s rozdílem sedmi desetin procenta za vicepremiérem Andrejem Babišem.

Výsledky průzkumu ZDE.

Podle výzkumu Babišova stoupající obliba souvisí s jeho razantními názory na uprchlickou krizi. Ta je v současnosti ožehavým tématem, které má vliv na názory voličů na jednotlivé osobnosti české politické scény. Ačkoli někteří politologové považují jednání ministra financí za populistické, široká veřejnost vnímá jeho názory jako zastání a hájení národních zájmů. Tím se do pozadí dostávají ostatní kauzy, které jsou s ministrem spojené.

Mezi nejlépe hodnocené a výrazné osobnosti vlády patří také ministr vnitra Milan Chovanec, který obsadil třetí příčku. On, i čtvrtý Martin Stropnický, těží ze svých postojů a jednání v souvislosti s uprchlíky.

Výsledky průzkumu ZDE.

K největšímu poklesu důvěry došlo od května letošního roku v případě ministra zemědělství Mariana Jurečky, který si pohoršil o 2,6 procenta. I tak si ale drží parádní osmé místo. Naopak nejmenší důvěru má mezi lidmi ministr pro lidská práva a rovné příležitosti Jiří Dienstbier.

Témata: vláda | Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky