Chcete bydlet nebo si půjčit peníze?

Mít vlastní bydlení je dnes alfou a omegou života. Každý si ale samozřejmě nemůže dovolit si toto vlastní bydlení sám financovat. Ve skutečnosti si málokdo dokáže zaplatit vlastní bydlení najednou a jako celek už v okamžiku jeho pořízení. Většina lidí si musí na bydlení půjčit. Proto přicházejí na řadu hypotéky a jejich financování. Jak se na současném trhu hypoték vyznat, když se banky, ale i nebankovní společnosti předhánějí v nabídkách?

reklama

Úroková míra je nejdůležitějším parametrem

Nabízí se srovnání hypoték, které vám pomůže vytvořit si ucelený přehled v tom, co na našem trhu najdete a jaké možnosti se pro vás nabízejí. Porovnání vám pomůže zorientovat se a zjistit, které nabídky budou nejvýhodnější právě pro vaše účely. Roli v tomto případě hraje celá řada faktorů. Patří mezi ně samozřejmě výše hypotéky, kterou si chcete a potřebujete vzít. Dalším kritériem je samozřejmě výše úroků. V současnosti stále platí, že úrokové míry jsou nízké, takže je výhodné si hypotéku vzít. Podstatná pro vás samozřejmě i doba splatnosti, která se může pohybovat například od jednoho roku nebo pěti let až do 30 nebo třeba i 40 let.

Protože hypotéka znamená finanční zátěž na velmi dlouhou dobu, je třeba pečlivě zvažovat, aby se předešlo budoucím problémům. Mít přehled o trhu v oblasti hypoték bude pro vás plusem při vyjednávání s bankovními i nebankovními domy. Musíte také vyjednávat nezávazně, abyste se neobjevili v mezibankovních registrech, kde se uvádí i žádosti. Nejdůležitějším parametrem při výběru je samozřejmě výše úrokové míry. I jedno procento znamená obrovský rozdíl v míře zátěže vašeho rozpočtu. Také jsou podstatné i různé další doplňkové služby, například možnost předčasného splacení bez sankcí.

Na sjednání půjčky stačí obyčejná SMS zpráva

Bydlení je ale jenom jednou z otázek života. Občas prostě potřebujete půjčit i na jiné věci, než je dlouhodobé financování bydlení. Objeví se nepředvídaný výdaj, zpozdí se mzda od zaměstnavatele nebo třeba podnikatelům od dodavatelů. Tím pádem dochází k finančnímu skluzu, dostáváte se do potíží, které ovšem nemusí být způsobeny vaší vlastní vinou. V takovém případě se potřebujete porozhlédnout po tom, jak sehnat peníze, a to operativně a rychle. Budou se vám tedy hodit SMS půjčky, díky kterým získáte finanční prostředky velice snadno a rychle. Postup je jednoduchý. Vyplníte online formulář na webu a odešlete ho. Vyberete si v něm zároveň také výši půjčky (u krátkodobých úvěrů se většinou pohybuje od několika stovek do několika tisíc) a dobu splatnosti (většinou je do 30 dnů, ale dá se prodloužit). Operativně dostanete odpověď, zda vám byla půjčka v dané výši přidělena nebo nikoli.

Obvykle se není čeho bát, protože schvalovatelnost u těchto půjček je skutečně vysoká. Poté se dořeší všechny podrobnosti s operátorem společnosti a odešlou vám peníze na váš účet. Tento proces je velmi rychlý. Velkou výhodou je i to, že pokud budete u té samé nebankovní společnosti žádat o úvěr opakovaně, tedy podruhé nebo potřetí, proces bude o něco jednodušší. Mají totiž už uložena vaše data a informace o vaší platební morálce. Potom stačí požádat jenom pomocí SMS zprávy a tím se uzavírání úvěru ještě více zrychlí.

Pomoc, když je do výplaty daleko

Podobné úvěry se hodí v době, kdy máte problémy s penězi. Například jde o půjčky před výplatou, které vám přinesou finanční pomoc v době, kdy na svůj příjem teprve čekáte.

Krátkodobě tak vyřeší vaše potíže. Můžete si například sjednat půjčku i na pouhých několik dní, nebo třeba týden, pokud jste si jisti, že do daného termínu obdržíte své peníze. Platíte pak úroku jenom za dobu, a kterou jste si skutečně půjčili.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky