ČEZ platí první ženě Babiše 100 tisíc měsíčně. Za co?

Polostátní firma ČEZ, která spadá pod Ministerstvo financí Andreje Babiše, měsíčně platí místopředsedkyni hnutí ANO Radmile Kleslové 100 tisíc korun. Informaci přinesl server neovlivni.cz

Ilustrační fotografie
reklama

Serveru se po dvou měsících podařilo potvrdit informaci, že první žena ANO má s ČEZem podepsanou smlouvu, která ji ročně garantuje 1,2 milionu korun. Spekulace potvrdila e-mailové korespondence mezi bývalým náměstkem ministerstva financí a jeho kolegy v dozorčí radě ČEZu.

„Podle smlouvy je předmětem plnění 'poskytování poradenských služeb a předkládání pravidelných měsíčních zpráv o plánu legislativních a nelegislativních prací vlády a parlamentu ČR v roce 2015' s měsíční odměnou 100.000,-," napsal Wagenknecht do zmiňovaného emailu, který má server k dispozici.

Sám Wagenknecht byl před dvěma měsíci bez uvedení důvodu odvolán. Členům dozorčí rady dopis rozeslal, protože si na čtvrteční zasedání kontrolního orgánu vyžádal kompletní dokumentaci týkající se spolupráce s Kleslovou. Zajímalo ho, jaké konkrétní plnění ze strany místopředsedkyně ANO proběhlo.

Kromě toho bývalý náměstek v korespondenci uvedl, že na něj politička tlačila, aby se o tyto aktivity nezajímal. Krátce potom byl odvolán. Kleslová jakoukoliv formu nátlaku pro server odmítla. ČEZ se celou věcí bude zřejmě zabývat na nejbližší dozorčí radě.

Témata: čez

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky