Cesta z Jadranu bude o víkendu peklo, varuje policie

Poslední prázdninový týden už pomalu končí a spousta Čechů se tak vrací ze své dovolené v Chorvatsku. Největší nápor má přijít podle dopravních policistů v pátek, sobotu a neděli, kdy se na cestách z jihu mohou tvořit dlouhé kolony.

Chorvatsko, ilustrační fotografie
reklama

Pro dopravu na jihu kontinentu je to možná nejhorší víkend v roce. Ve většině evropských zemí končí letní prázdniny a stovky rodin se vrací z dovolené. Cesta od Jaderského moře se může protáhnout i o několik hodin.

Několikakilometrové kolony očekávají policisté na hraničním přechodu Rupa nebo nejvytíženější chorvatské dálnici A1, kterou využívají turisté pro cesty z přímořských letovisek. Dlouhé fronty ale můžou vznikat také na mýtnici v Lučku.

"Očekáváme dopravní zácpy na hraničním přechodu Rupa a dalších přechodech. Dále předpokládáme kolony na dálnici A1 na úseku Bosiljevo-Karlovac," potvrdil Silvano Tičić z chorvatského dálničního klubu.

Chorvatsko patří už tradičně mezi nejoblíbenější destinace českých turistů. Jejich počty narůstají každým rokem - letos k Jadranu podle odhadů vyrazilo o 8 procent více Čechů než v minulém roce. Víc turistů ale v praxi znamená i větší dopravní zácpy.

"Doporučujeme všem, kteří mají tu možnost, aby se nevydávali na cestu v pátek, sobotu a neděli odpoledne," varoval Boris Skeledžić, vedoucí bezpečnosti silničního provozu v Primorsku. Naprostý dopravní kolaps prý ale na chorvatských silnicích nehrozí. Tamní policisté jsou na hustý provoz údajně dobře připraveni.

Témata: dovolená | Chorvatsko

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky