Další miliardář v českých médiích? Kellner uvažuje o založení zpravodajské televize

Nejbohatší Čech Petr Kellner se zřejmě rozhodl kráčet ve stopách dalších českých miliardářů, kteří získali mediální vliv nákupem mediálních domů. Podle Lidových novin majitel společnosti PPF uvažuje o založení vlastního zpravodajského kanálu.

Ilustrační fotografie
reklama

Lidové noviny odkazují na tři na sobě nezávislé zdroje z okolí PPF i O2, kterou většinově PPF vlastní. V PPF jsou prý touto myšlenkou „úplně posedlí". „Chtějí budovat mediální vliv, když ho mají jiní," cituje deník jeden z anonymních zdrojů. A právě tento vliv se prý lépe prosadí přes podnik, které tvoří mediální obsah.

Mluvčí společnosti PPF sice informaci nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Navíc podle deníku nebyl Kellner myšlenkou zpočátku nadšený, jeho spolupracovníci ho ale údajně přesvědčili.

O2 už teď jednu stanici provozuje, je zaměřena na sport, především na fotbal na na přenosy zápasů odehraných v rámci Ligy mistrů. Jenže jak Lidové noviny upozorňují, vlastnit zpravodajský kanál je značně finančně náročné a návratnost takového kroku je nejistá. „Získat dostatečný podíl na trhu, aby se to rentovalo, je velmi složité. A s placenou digitální televizí obzvlášť. Potřebujete si udržet nějakou průměrnou sledovanost. A to se bude dělat těžko i O2 Sport mimo exponované zápasy Ligy mistrů," cituje deník jednoho televizních manažerů, který si nepřál uvést jméno.

Pokud by stanice nakonec vznikla, přidal by se Kellner k Andreji Babišovi nebo Zdeňku Bakalovi, miliardářům, kteří už nějaký typ médií v České republice ovládají.

Témata: kellner, petr | kamera

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky