Proč jel Babiš na dovolenou? Politik našel překvapivou odpověď

Andrej Babiš využil prodlouženého velikonočního víkendu, vzal si pár dní volna a s rodinou vyrazil lyžovat Do Francie. Běžná situace pěkně rozvířila vody Poslanecké sněmovny, opozice se do ministra financí pěkně opřela. S novým vysvětlením, proč objel Babiš na dovolenou teď má podle občanského demokrata dvě možnosti.

Andrej Babiš
reklama

Snad nikdy nevyvolal fakt, že si politik vzal několik dní volna, nevyvolal takové vášně, jaké se objevily kolem dovolené Andreje Babiše. Ten místo do Sněmovny před Velikonoci zamířil do francouzských hor. „Že si Babiš jel zalyžovat v týdnu, kdy zasedá Sněmovna a projednávají se jeho návrhy zákonů, má dvě možná vysvětlení. Buď testuje, jak velké stádo ovcí jsou jeho voliči a co všechno mu ještě spolknou a že zatím toho spolkli dost," rozjel se na Facebooku Jan Zahradil.

Druhý důvod pak může souviset s nepochopením role politika. „Nebo ho ani na vteřinu nenapadlo, že je to něco nepatřičného, protože šéf ve firmě jménem ČR si může dělat, co chce a kdy chce. Nevím, která z obou možností je horší," rýpnul si občanský demokrat.

Není přitom jediný, koho Babišova nepřítomnost zaskočila. Už ve středu se do ministra financí pustil kvůli dovolené Miroslav Kalousek. „Když si jel pan vicepremiér zalyžovat, musíme se poradit, jestli si příští týden nepůjdeme třeba zabruslit," komentoval Babišovu absenci přímo ve sněmovně místopředseda TOP 09. Následně požádal o přestávku, což nakonec vedlo k předčasnému ukončení schůze.

Hnutí ANO si to nenechalo jen tak líbit. Martin Komárek nazval Kalouska „chasníkem, který byl zřejmě nacamraný jako houba". Z dovolené se k celé aféře vyjádřil i sám ministr. „Radši budu s rodinou, než poslouchat ožralého Kalouska," poslal exministrovi financí ráznou odpověď z Francie Babiš.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky