Kolik brali Babišovi lidé? Podívejte se na tato zajímavá čísla

Úředníci na ministerstvu financí v loňském roce zřejmě pracovali jako o závod. Andrej Babiš jim totiž rozdal jen mezi své náměstky a ředitele sekcí podobnou částku, jako ministryně spravedlnosti Helena Válková náměstkům, vrchním ředitelům a ředitelům odborů dohromady. Upozornil na to server Lidovky.cz.

Andrej Babiš
reklama

Úředníci se podle informací serveru mají u Babiše mají lépe než na jiných ministerstvech, což dokazuje například výplatnice Roberta Pelikána. Ten za tři měsíce na postu ředitele legislativního odboru inkasoval téměř stejnou odměnu jako poté za sedm měsíců na spravedlnosti.

Zatímco u u Heleny Válkové si k platu 98 tisíc měsíčně přišel na odměnu 90 tisíc korun, Babiš mu dal „čtvrtroční" odměnu 85 tisíc korun k měsíční gáži 82 415. "Šéf státní kasy vyplatil jen mezi své náměstky a vrchní ředitele částku 2 664 000 korun. Válkové stačilo 2 577 000 na odměny pro náměstky, vrchní ředitele a ředitele sekcí dohromady," píše server.

První náměstek Lukáš Wagenknecht dostal k platu 1 063 347 ještě 465 tisíc navrch, což dělá největší odměnu za loňský rok na rezortu financí. 423 tisíc si vysloužil Ondřej Závodský, který má na starosti dohled nad loteriemi a státním majetkem.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky