Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na hranicích Česka se pohybují stovky teroristů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Teroristé náležící k radikální skupině Islámský stát či organizaci Al-Káida představují stále větší problém i pro Evropu. Jen u našich sousedů se v tuto chvíli pohybují na dvě stovky radikálů. Upozornila na to televize RTL.

Podle šéfa německé kontrarozvědky Hans-George Maassena se do Německa vrátilo z Blízkého východu přibližně 200 džihádistů. Upozornil na to na tiskové konferenci v Berlíně.

"Přibližně 70 teroristů je podezřelých z podílení se na válečných zločinech a vážných trestních činech. Sledování a pravidelné monitorování těchto osob je ale prakticky nemožné," uvedl šéf kontrarozvědky Maassen.

Z přibližně 600 mladých lidí, kteří odcestovali z Německa na Blízký východ, je už nyní nejméně 70 mrtvých. Deset z nich údajně zemřelo během sebevražedných atentátů. 

Témata:  lidé islám terorismus

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy