Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bělobrádek ostře: Krnáčová na půlmilionovou odměnu asi zapomněla. Pak promluvil Kalousek

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, MoneyMAG.cz

Primátorka Prahy Adriana Krnáčová (ANO) si loni jako náměstkyně ministra vnitra vydělala na odměnách 505 tisíc korun. Ona sama sice tuto částku popřela, podle lidoveckého šéfa Pavla Bělobrádka na ni ale možná pouze zapomněla.

O prémiích pro pražskou primátorku informoval jako první deník MF Dnes, který uvedl, že jejich výše se pohybuje kolem půl milionu. Podle Krnáčové odměny odpovídaly široké škále agendy, kterou jako náměstkyně pro legislativu měla ve své gesci. Že by se ale jednalo o takovou částku odmítla.

Server Lidovky.cz ale zjistil, že ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) Krnáčové přiznal prémie ve výši 505 tisíc korun. I přesto výše jejíh odměn nijak nevybočuje z průměru ostatních náměstků.

Krnáčová na vnitru působila 9 měsíců a Chovanec považuje odměnu za odpovídající, její pracovní nasazení podle něj bylo nadstandardní. "Určitou vypovídací hodnotu má i řada komplikovaných agend, jež se našemu úřadu podařilo zvládnout, mimo jiné služební zákon," řekl serveru Chovanec.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek ale touto zprávou není vůbec překvapen. "Stejně transparentně paní primátorka šéfovala i Transparency International. Shodou okolností jsem byl ministr financí, když Transparency pod jejím vedením nesmírně netransparentně v rozporu se zákonem administrovala její dotaci. Nikdy jsem neměl důvod paní primátorce věřit," řekl serveru.

Ministr zemědělství Marian Jurečka se domnívá, že pokud je to pravda, pak by paní Krnáčová měla jasně říct pravdu, vysvětlit své tvrzení a omluvit se. "Jinak cokoliv, co bude nadále dělat a říkat jako politička, jí věřit nemůžeme, nebo také nemusíme," dodal pro Lidovky.

Rázný postoj k odměnám Krnáčové a jejich popírání má i lidovecký šéf Pavel Bělobrádek. "Asi to PROSTĚ zapomněla. Tak snad BUDE líp. I v Transparency International," rozjel se.

Témata:  CZK Pavel Bělobrádek Adriana Krnáčová

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy