Rodiče mají problém: Většina jich nechápe domácí úkoly svých dětí

Až dvě třetiny rodičů přiznávají, že jim dělá problém pomáhat svým dětem s domácím úkolem. Jednoduše proto, že jim úlohy připadají příliš složité.

Ilustrační fotografie
reklama

Nesrozumitelné zadání nebo složité téma jsou nejčastějšími důvody, proč rodiče nepomáhají svým dětem s domácím úkolem. Dvě třetiny rodičů přiznali, že jim dělají problémy matematika a přírodní vědy. Polovina zas, že když se dítě nedívá, informace o úkolu nejdřív hledají na internetu, vyplývá z výzkumu mezi dvěma tisíci matek a otců, na který upozornil web DailyMail.

Studie ukázala, že mnozí rodiče trpí nedostatkem sebedůvěry, když mají pomáhat dětem se školní úlohou a seznam témat, s nimiž se potýkají, odráží jejich neznalost z jejich vlastních dob studií.

Více než polovina z dvou tisíc dotázaných rodičů přiznala, že lituje toho, že se během školních let nevěnovali více studiu, zejména matematiky. Třetina dotázaných zas to, že pro odpověď dítě posílá za partnerem či partnerkou.

A která jsou pro rodiče ta nejpalčivější témata? Největší starosti jim dělá algebra (do té spadají například rovnice), zlomky, trigonometrie (př. goniometrické funkce), Pythagorova věta, poměry nebo dělení se zbytkem. Kromě matematických úloh si nevědí rady s periodickou tabulkou prvků nebo historií římské říše.

Témata: školství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky