Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf Facebooku si koupil kus Havaje, přispěli jsme všichni

Šéf Facebooku si koupil kus Havaje, přispěli jsme všichni

Foto: Grafton

Mark Zuckerberg koupil rozsáhlé pozemky na Havajských ostrovech. Za 700 akrů (přes 280 hektarů) zaplatil přes 100 milionů dolarů, tedy téměř 2,2 miliardy korun.

Zmíněný luxus si Zuckerberg může ve svých třiceti letech dopřát díky založení nejznámější sociální sítě Facebook, která mu díky její oblíbenosti vydělala miliardy a řadí jej mezi nejbohatší lidi světa. Vedle toho Zuckerberg oznámil, že se svou ženou Priscillou Chan darují 25 milionů dolarů na boj proti ebole, tedy téměř 550 milionů korun. Zuckerberg je podle žebříčku časopisu Forbes 11. nejbohatším člověkem planety. Oficiálně vydělává už dvakrát rychleji než kdokoli jiný na světě. Údajně si přijde na 1,5 milionů korun za minutu, takže je jen otázkou času, kdy dostihne i multimilionáře Billa Gatese.

Témata:  Mark Zuckerberg

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy