Praha se chce zbavit firmy spojené s Janouškem

Hlavní město se chce zbavit firmy spojené s lobbistou Romanem Janouškem. Hodlá vypovědět smlouvu se společností Taiko, která pořádá vánoční a velikonoční trhy. Informovala o tom MF Dnes.

Ilustrační fotografie
reklama

Společnost Taiko již několik let pořádá v hlavním městě populární vánoční a velikonoční trhy. Ty jsou lákadlem nejen pro turisty, ale i pro místní. Současnému vedení města ale vadí, že šéf firmy Libor Votruba má kontakty na Romana Janouška a jeho manželku.

Radní pro správu majetku Eva Vorlíčková /TOP 09/ pro MF Dnes uvedla jako důvod něco jiného: "Přijde mi, že trhy jsou v jednom duchu, není moc poznat, jestli jsou Vánoce, či Velikonoce. Chtěla bych více řemesel, víc trhy posunout k duchovnímu rozměru."

Ve smlouvě uzavřené za éry Pavla Béma je dvouletá výpovědní lhůta. Pokud tedy letos k vypovězení opravdu dojde, Taiko bude trhy pořádat až do roku 2016. Ročně za pronájem platí městu dva miliony korun.

Je pravděpodobné, že snaha města zbavit se firmy spojené s Janouškem je v souvislosti s posledními událostmi, kdy si policisté na pražský magistrát přišli pro dokumenty, ve kterých Janoušek figuruje. Ten je blízkým přítelem exprimátora Pavla Béma. Jeho moc ale po Bémově pádu začala velmi rychle upadat.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky