Kalousek se tvrdě pohádal s moderátorem ČT Takáčem v přímém přenosu

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek se při rozhovoru pohádal s moderátorem ČT24 Danielem Takáčem. Kalouskovi se nelíbila otázka, kterou novinář při telefonickém dialogu položil. To jsou vaše spekulace, rozčiloval se místopředseda TOP 09.

reklama

Takáč telefonicky zpovídal Kalouska o služebním zákoně, konkrétně o dohodě opozice s vládní koalicí o politických náměstcích. Politik nejprve uvedl, že náměstci jsou kompromis, který byla opozice nucena přijmout. ODS a TOP 09 totiž nechtěly mít v zákoně o státní službě ani postavu generálního ředitele, ani politických náměstků.

„Ono se vám to bude hodit, pokud se někdy dostanete k vládě. To zase tak velký ústupek není," okomentoval Kalouskova slova Takáč. „Byl to ústupek. Pokud pánové Babiš, Sobotka a Bělobrádek změní názor, jsme připraveni náměstky zrušit. Vaši impertinenci jsem radši přeslechl. To už je spekulace, která přesahuje právo moderátora," odvětil politik.

Karas se hájil tím, že to byl pouze dotaz, který je na místě. „Vy nemáte právo mě podezírat z takových pohnutek. Já si takové otázky vyprošuji," zvyšoval hlas bývalý ministr financí. „Bezesporu mám právo ptát se na cokoliv. I na to, zda by se vám to jednou nehodilo," opáčil moderátor. Po krátké přestřelce Kalousek prohlásil, že moderátor překročil rámec své práce. „Můžeme to ukončit," ukončil poslanec hádku. Rozhovor nakonec pokračoval dalšími otázkami.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky