Babiš zaměstnal osmnáctiletého mladíka a dodal: Exministra Drobila bych nezaměstnal nikdy

Předsedou městské organizace hnutí ANO v Ostravě se stal teprve osmnáctiletý mladík Richard Vereš. O této skutečnosti informovala před několika týdny MF Dnes, lídr strany Andrej Babiš se ale k tomuto tématu dnes podrobněji vrátil. A schytal to od něj bývalý ministr životního prostředí za ODS Pavel Drobil.

Andrej Babiš
reklama

MF Dnes na konci června informovala ozměnách v městské organizaci hnutí ANO v Ostravě. V ní se stal předsedou osmnáctiletý mladík Richard Vereš, který vede dvacet členů tamějšího hnutí. Ačkoli je tato situace podle politologa Tomáše Lebedy nezvyklá, nízký věk prý nemusí automaticky znamenat problém. Jinak to ale vidí bývalý ministr životního prostředí za ODS Pavel Drobil.

"Jen bych si položil otázku, zda by majitel ANO, pan Babiš, svěřil některou ze svých firem do rukou 18letého člověka, objektivně bez politických, ale hlavně životních zkušeností. Buď si dělá z Ostraváků blázny, nebo jimi pohrdá," řekl Drobil deníku.

K jeho slovům se dnes na svém blogu na idnes.cz vrátil předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který připoustil, že Vereš je mladý a teprve sbírá zkušenosti. "To ovšem neznamená, že by nemohl mít schopnosti vést městskou organizaci. Mladých a šikovných lidí znám mnoho. Co ale v článku nechápu, je vyjádření bývalého ministra ODS pana Drobila. I o něm toho totiž „znám mnoho"," začal Babiš.

"Člověk, který musel kvůli korupční aféře odejít s ostudou z vysoké politiky, kritizuje začínajícího politika kvůli věku. Jak příhodné. Pan Drobil jako typický představitel ODS, kterých se ODS nemůže zbavit a asi nikdy nezbaví, samozřejmě v článku nezapomněl zkritizovat ani mne," neodpustil si ministr financí.

Podle něj si navíc Drobil protiřečí. "Tvrdí, že jsem "majitelem hnutí ANO" (to už říká majitel TOP 09 Kalousek, takže to moc originální není) a zároveň se ptá, jestli bych některou ze svých firem svěřil 18letému člověku," upozorňuje Babiš s tím, že není majitelem hnutí a Vereš byl členovy ostravské organizace demokraticky zvolen.

"V druhé větě pan bývalý ministr ODS tvrdí, že si buď dělám z Ostraváků blázny, nebo jimi pohrdám. Rád připomenu, že si pan Drobil jako shánčlivý ministr dělal blázny z nás všech, pohrdat lidmi je pak opět doménou spíš jeho rodné strany. Na rozdíl od ODS, která začala rozprodávat OKD, jsem tento problém řešil, v Ostravě jsem byl v předvolební kampani několikrát, došlo i na Stodolní a došlo i na účet festivalu Colors of Ostrava. Letos tam z účtu našich firem dorazily tři miliony korun," pokračuje šéf hnutí ANO.

"Nevím, jak jako radní Moravskoslezského kraje za ODS přispěl Ostravanům pan Drobil, ale dovedu si to představit. Stejně jako si dovedu představit, jakým způsobem vykonával funkci předsedy dozorčí rady Lesů ČR za časů předražených kuchařek a "krádeží za bílého dne", jak se ostatně zmínil Drobilův poradce pan Knetig, ze kterého se po letech spojenectví snažil pan Drobil udělat blázna, aby si zachránil politickou kůži," rozohnil se dále Babiš.

Závěrem dodává, že osmnáctiletého šikovného člověka by zaměstnal bez problémů. "Pana Drobila bych nezaměstnal nikdy, vím totiž, co bych od něj jako zaměstnavatel mohl čekat. Asi nezbývá než dodat: Do politiky více mladých a méně Drobilů," uzavírá Andrej Babiš.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky