Best poblahopřál Kvitové. Pak se ostře pustil do jejího manažera

Slavná česká tenistka Petra Kvitová předvedla v sobotu úctyhodný výkon a po třech letech opět ovládla Wimbledon. K řadě gratulantů se kromě četného davu fanoušků a politiků připojil i známý americký komentátor a analytik žijící v České republice Erik Best, pak ale poukázal na jeden závažný problém.

reklama

"Na Petru Kvitovou je za druhé vítězství v dvouhře žen ve Wimbledonu pyšná celá země. V rozhovoru pro dnešní Blesk Kvitová řekla, že ona je tu od tenisu a že odměna 60 milionů Kč ji moc nezajímá," uvedl ve svém zpravodaji The Fleet Sheet Best.

Poukázal tak na obrovské finanční částky, které z turnaje vzejdou. Za účast ve finále obdržela sportovkyně 30 milionů korun, dalších 30 milionů má za vítězství.

Podle Besta takové množství peněz nepochybně zajímá Miroslava Černoška, jejího manažera a člověka, který ji objevil. "Z toho, co víme o fungování českého sportovního průmyslu, tušíme, že on z wimbledonské výhry uvidí víc než Kvitová," netají se svou kritikou analytik.

"Budoucí mladé české hvězdy v hlavních sportech (tenis, fotbal, hokej) jsou „objevovány" tak, že jakmile se vynoří slibné škvrně, někdo jako Černošek za ním vyšle svého zástupce, který velmi, ale velmi ambiciózním rodičům zamává před nosem bankovkami," vysvětluje Best.

"Výsledkem je jednostranná smlouva na způsob toho, čemu se občas v nahrávacím průmyslu říká dlužní otroctví. Ale smlouva je smlouva, že?" uzavřel Best.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky