Kvitová v Česku nechce platit daně, přehlásila si trvalé bydliště. A Okamura reaguje

Vítězství Petry Kvitové ve Wimbledonu zvedlo především ve sportovních fanoušcích vlnu hrdosti a pýchy. Podobné pocity v Češích poslední dobou vyvolávají spíše sportovní nebo kulturní úspěchy. Podle předsedy hnutí Úsvit je to tím, že vláda málo motivuje občany.

Ilustrační fotografie
reklama

„Moc gratuluji Petře Kvitové k výhře na Wimbledonu – je to obrovská pozitivní reklama pro celou Českou republiku a můžeme být všichni hrdí, že máme takového skvělého reprezentanta. Na druhou stranu je velmi smutné, že Petra včera v rozhovoru řekla, že si z daňových důvodů přemístila bydliště do Monaka," popřál tenistce k úspěchu Okamura, kterého ale mrzí právě to, že Kvitová změnila trvalé bydliště.

„Je vidět, že ani jí se nechce darovat miliony státu, který je rozkrade a vyhodí na zbytečnosti. Náš stát musí začít hospodařit a chovat se tak, aby měli lidé více chuti daně platit. Jiná cesta v současném globalizovaném světě není. A už teď bohužel vidíme, že současná vláda rozhodně nebude motivací občanům k pocitu sounáležitosti s naší zemí," rýpnul si do vládní koalice politik.

Témata: CZK | daně

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky