Mládek boj o Amazon nevzdává. Je pro nás důležitý, tvrdí

Americký internetový obchod Amazon ustoupil od záměru postavit své distribuční centrum v brněnské průmyslové zóně Černovická terasa. Český stát ale bude dále jednat se společností o vybudování dalšího centra v České republice, nabídne proto firmě jiné vhodné lokality. Projekt logistického centra Amazonu, které vznikne v Dobrovízi u Prahy, zdárně pokračuje.

Ilustrační fotografie
reklama

Rozhodnutí společnosti Amazon upustit od zvažovaného projektu v brněnské průmyslové zóně Černovická terasa neznamená definitivní konec šancí České republiky získat tuto významnou investici, která by mohla přinést až 1500 nových pracovních míst. O tom, že je Česká republika jako investiční lokalita pro Amazon zajímavá, svědčí mimo jiné to, že společnost pokračuje v budování logistického centra v Dobrovízi.

"Jsem potěšen, že se projekt logistického centra společnosti Amazon v Dobrovízí úspěšně finalizuje. Pokud jde o zvažovaný projekt Amazonu v Brně, jsem v osobním kontaktu s tímto významným referenčním investorem. Vím, že pro toto rozhodnutí společnosti Amazon byla důležitá kontroverzní rozhodnutí brněnského zastupitelstva," vysvětluje na stránkách resortu ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

"Zdá se, že ne všichni jsou si vědomi palčivosti problému nepřijatelně vysoké nezaměstnanosti v České republice. Amazon není důležitý jen jako tvůrce mnoha set pracovních míst, ale také jako vynikající reference pro možné další zahraniční investory," poukazuje ministr.

"Snažíme se proto nabídnout společnosti jiné vhodné lokality v České republice a uděláme maximum pro to, abychom v konkurenci okolních zemí, které by takto významnou investici rády získaly, uspěli," ujišťuje Jan Mládek.

Témata: Amazon

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky