Babiš se pustil do pravice, pak se dozvěděl, že je mimozemšťan

V poslanecké sněmovně bylo dnes opět veselo. Diskuze o návrhu státního závěrečného účtu za loňský rok se zvrhla, jako již po několikáté, v hodnocení češtiny ministra financí Andreje Babiše. Předseda hnutí ANO byl následně dokonce označen za mimozemšťana.

Ilustrační fotografie
reklama

Andrej Babiš se ujal slova po projevu svého předchůdce na resortu financí Miroslava Kalouska, který vyjádřil znepokojení znepokojení nad zvyšováním strukturálního deficitu rozpočtu.

"Těžko tu argumentovat, když tady někdo permanentně demagogicky lže. Já jsem taky pravičák a nechápu, proč jste zvyšovali daně. Od roku 2010 se tady neinvestuje. Bárta nám zastavil dálnice, nejsou tady ani vykoupeny pozemky, vše je v rozkladu. Jsme dvacet čtyři let po revoluci a nemáme ani podělanou D1, kterou otevíral Štrougal," prohlásil Babiš.

Ministrova projevu se následně chytil poslanec za TOP 09 Michal Kučera, který na adresu Babiše vypálil: "Pane ministře Babiši, váš stranický kolega Brabec o vás prohlásil, že pocházíte z jiné planety. Vy mluvíte opravdu jako mimozemšťan." Babiš však připomněl, že češtinu má za C2 a díky Danielovi Kortemu, který požadoval tlumočení Babišových slov do češtiny, na to prý má dokonce papír.

Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek následně celé jednání vlády na sociální síti shrnul slovy: "Po dvouhodinových projevech pana vícepremiéra Babiše, které se dají shrnout do jediné věty: Všechno v této zemi je špatně, jen Agrofert a já kvetu! A za vše může Kalousek!"

Tématicky rovněž přiložil dnešní fotografii Miroslava Kalouska ve fešáckém triku s nápisem "Za všechno můžu já".

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky