Babiš koupil další zajímavou a velkou firmu

Investiční fond Hartenberg Holding, který loni založil ministr financí a majitel holdingu Agrofert Andrej Babiš s bývalým investičním ředitelem Penty Jozefem Janovem, získal většinové podíly ve slovenských společnostech Imunoglukan a Pleuran. Firmy se zabývají vývojem a prodejem léčiv.

Andrej Babiš
reklama

O akvizici informoval Babišem vlastněný server iDnes.cz, přesnou částku však neuvedl. Firmy stojí za například vývojem doplňku na podporu imunity Imunoglukan P4H, který se prodává na několika trzích střední a východní Evropy. Jejich celkové tržby jsou podle informací serveru kolem pěti milionů euro, tedy asi 135 milionů korun.

"Do projektu vstupujeme, protože se nám líbí výrobek a postavení na trhu, které společnost v posledních letech získala. Oproti našim původním cílům jde možná o trochu menší projekt, ale o to zajímavější, na který se dají navázat další aktivity," řekl iDnes.cz Jozef Janov, šéf a společník ve fondu Hartenberg.

Fond Hartenberg disponuje asi pěti miliardami korun a zaměřuje se především na investiční příležitosti v Česku, Polsku, Rakousku a na Slovensku. Podle informací MF DNES fond v brzké době oznámí také svou první investici v Česku.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky