Jak si žije Zemanův poradce a jeho žena? Něco tady nesedí, tvrdí deník

Rodina rezidentova poradce Martina Nejedlého si podle zjištění MF Dnes žije v luxusu. Vlastní několik nemovitostí včetně vily na Hanspaulce a jeho žena si před několika lety pořídila byt v centru Prahy, který ji údajně vyšel zhruba na desetinu tržní ceny.

Praha, centrum
reklama

Byt v centru Prahy o velikosti 42 čtverečních metrů získala manželka Martina Nejedlého za 297 tisíc, což je prý zhruba desetina jeho tržní ceny. Od stejného prodejce získala ještě ten samý den tisícimetrový pozemek v zástavbě rodinných domů u Říčan. Za metr čtvereční zaplatila v roce 2006 130 korun.

Sám Nejedlý má podle deníku financování svých nemovitostí zahaleno tajemstvím. V roce 2008 si pořídil vilu v pražské luxusní čtvrti Hanspaulka za necelých 20 milionů korun.

Platbu následně financoval prostřednictvím hypotéky ve výši 17 milionů korun, což by podle MF Dnes činilo na splátkách zhruba 80 tisíc měsíčně, není však jasné, jak by si na ně vydělal.

Podle listu se lze domnívat, že zásadní příjmy má Nejedlý z jím řízené firmy Lukoil Aviation Czech, jeho příjmy jsou totiž srovnatelné s vysokými manažerskými platy v největších českých firmách.

Z účetních uzávěrek v posledních letech ale prý vyplývá, že firma skončila v minusu. Nejedlého firma navíc čelí státní žalobě za nezaplacení 27,5 milionu korun za nedodané palivo do Státních hmotných rezerv.

Témata: Praha | Zeman, Miloš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky