Nad Nagyovou se stahují mračna, Ištván promluvil

Kauza Nagygate se podle všeho již brzy posune a bývalá milenka, nyní manželka expremiéra Nečase Jana bude obžalována. Uvedl to olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištván v rozhovoru pro MF Dnes.

Jana Nečasová (dříve Nagyová)
reklama

"Brzy by měla být připravena obžaloba. Až ji vyšetřující státní zástupce dokončí, tak tuto část vyjmeme ze společného řízení a bude ji možné poslat k soudu," řekl Ištván. Jde o "sledovací" větev kauzy Nagygate. V ní jsou Nagyová a exšéfové vojenské rozvědky obviněni z nelegálního sledování nyní již bývalé manželky Petra Nečase.

Ištván dodal, že důležitá věc v rámci kauzy je vedena v režimu utajovaných skutečností. To by mohlo přinést doslova bombu v celém případu.

Lobbista Ivo Rittig, který také v kauze Nagygate figuruje, ale Ištvánova slova zesměšňuje. "Tak prý velké překvapení ;-) Pamatujete, jak byl na konci léta 2013 u Zemana, to mělo být asi tak za měsíc," napsal na Twitteru. Odkazuje tak na Zemanova slova po schůzce s Ištvánem. Tehdy prezident prohlásil, že Ištván brzy odhalí nějakou senzaci. Olomoucký žalobce ale toto tvrzení dementoval.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky