Armádní bible za 1,8 milionů dostaly požehnání přímo od kardinála Duky

Armáda již získala speciální bible, které si pořídila za necelých 1,8 milionu korun. Tato zakázka vyvolala ve společnosti negativní reakce. Kardinál Dominik Duka ale tyto názory nesdílí a biblím požehnal.

660
reklama

V lednu vyšla zpráva, podle které si armáda objednala speciálně upravené bible pro své potřeby. Za čtyři tisíce biblí zaplatila skoro 1,8 milionu korun. Jedna tak stojí přibližně 450 korun. Po sociálních sítích se vzápětí začala šířit kritika, že ateistické Česko žádné bible pro vojáky nepotřebuje. Dalším bodem kritiky byl i fakt, že bible byly pořízeny bez výběrového řízení.

Speciálně upravené vydání v kapesním vydání a pískové barvě s českou vlajkou a místem pro nášivku vojáka dodala Česká biblická společnost. Ta se specializuje na vydávání biblí v nejrůznějších úpravách. Dále vydává knihy s křesťanskou tématikou.

Kardinál Dominik Duka nyní bible v kostele sv. Jana Nepomuckého na Hradčanech požehnal. Tento kostel je od roku 2001 vojenský a slouží se v něm například mše za padlé vojáky.

Foto: dominikduka.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky