Advokát se přiznal: Mám strach, že skončím jako Nečas

Někdejší policejní vyšetřovatel a advokát Václav Láska reagoval na televizní reportáž v pořadu 168 hodin o Janě Nagyové a podle jeho slov sám neví, jestli se tomu má smát, nebo být naštvaný. Po chvíli jej však dostihl jiný pocit - dostal strach.

660
reklama

"Asi každý soudný člověk vidí, že v době, kdy se slušný úředník bojí přijmout od občana bonboniéru, je situace, kdy úřednice od "premiéra" přijímá statisícové dary od vrcholných manažerů podniků se státní účastí, vysokých úředníků a zejména soukromých osob, které dostávají státní zakázky, naprosto neakceptovatelná. Spíš taková situace je bližší reportáží o luxusním sídle Janukovyče, než o demokratické zemi v srdci evropy," napsal advokát na socální síti s tím, že teprve budoucnost ukáže, jestli ono přijímání dárku bylo součást trestného činu.

"Že je to však od paní Nagyové jednání, které lze kvalifikovat v rozmezí od "velmi hloupé" (u těch mírnějších povah) až po "arogantní lumpárna" (u těch naštvanějších povah), to snad je zřejmé," domnívá se Láska. Dodává, že tento fakt musí vidět všichni, až na jednoho člověka, kterým je Petr Nečas: "Ten si dál mele svou o politické kauze."

Nechápe však, jaké k tomu má Petr Nečas důvody. Nemusí si už bránit své politické křeslo, tak co jej k tomu vede? "Sám si asi nic nenakradl, takže nekryje spolupachatelku. Proč ještě svoji současnou ženu alespoň pořádně neseřval za to, že za jeho zády, za zády "protikorupčního premiéra", činila to, za co by se každý jiný státní úředník okamžitě pakoval ze svého místa? To, co je symbolem klientelismu?" ptá se na sociální síti Láska.

Důvodů údajně může být mnoho, podle advokáta se však jedná o zamilovanost. "obávám se, že hlavní příčinou je biochemická reakce, která způsobí zamilování. Respektive u mužů středního věku spíše zblbnutí. Petr Nečas byl vždy trochu submisivní. Ale zejména je to člověk inteligentní. Je vzdělaný. Byl profesně úspěšný. Přesto ho zblbla jedna žena," poodhaluje možná skrytá tajemství advokát.

Právě to je ten důvod, díky kterému podlw svých slov dostal strach. "Letos mi bude čtyřicet. Jsem v krizovém věku. Mám rád věci pod kontrolou a pořád si myslím, že vždy a za všech okolností to budu hlavně já, kdo bude řídit svůj život. Jenže pak v televizi zahlédnu Petra Nečase a má jistota je pryč. Na místo ní mi hlavou běží otázka, která klokotá možná v hlavě více čtyřicátníkům. Může se to stát i nám?" uzavírá své zamyšlení Láska.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky