Co po sobě nechala Rusnokova vláda? Úřad nyní počítá škody

Kontrolní zpráva, kterou projednává vláda, tvrdí, že většina úkolů, které měla Rusnokova vláda na programu, zůstala nesplněna. Nyní se s nimi bude muset vypořádat vláda Bohuslava Sobotky.

660
reklama

Úřad vlády porovedl kontolu celkem 118 úkolů, které měly předpokládaný termín splnění v průběhu prosince loňského roku a letošního ledna. U 109 z nich byl termín uložen vládou a jejich splnění je spojeno s předložením písemných materiálů vládě. Kontrolní zpráva však avizuje, že 70 úkolů zůstalo nesplněno.

Na problém upozornil server Česká justice, podle kterého chce některé z nesplněných úkolů současná Sobotkova vláda úplně zrušit, u jiných se termín pro splnění prodlouží.

Řadu uložených úkolů nesplnila například exministryně spravedlnosti Marie Benešová. "Do konce loňského roku nesplnila zadání, týkající se návrhu zákona o poskytování právní pomoci, věcného záměru zákona upravujícího institut veřejného opatrovnictví, návrhu zákona o znalcích, návrhu zákona o tlumočnicích a překladatelích a novely zákona o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů a o změně některých dalších zákonů (zákon o soudech a soudcích)," tvrdí server.

Mnoho nových ministrů se v tuto chvíli zaměřuje na seznámení se s danou problematikou svých úkolů a proto padl požadavek, aby se u většiny nesplněných úkolů přesunul termín předložení návrhů zákonů do konce letošního roku.

Témata: vláda

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky