Veselovský opouští ČT, odchod potvrdila i Drtinová

Jen několik dní po odchodu editora Jana Ouředníka zasáhla pořad Události, komentáře další rána. Moderátor Martin Veselovský se rozhodl rozvázat smlouvu s Českou televizí. Podle informací Lidových novin má dnes z ČT odejít také Daniela Drtinová.

660
reklama

Veselovský odchází na vlastní žádost. "K odchodu mě vede potřeba radikální pracovní změny. Uplynulých šest let v redakci Událostí, komentářů bylo pro mě velmi cenných a inspirativních a sama Česká televize je jedním ze dvou médií, kterým vděčím za to, kde profesně jsem," uvedl pro server idnes.cz moderátor.

"Co takhle dodat, že pokud má editor děti, tak je díky novému rytmu neuvidí pět dní v týdnu?" komentoval Veselovský změnu na Twitteru. "Redakce zcela chápe, že nově nastavený režim, který ve snaze o zefektivnění chodu zpravodajství počítá se závazkem editorů podílet se na Událostech, komentářích pět dní v týdnu, nemusí všem editorům vyhovovat," uvedla k tomu již dříve mluvčí ČT Alžběta Plívová.

V televizi končí Veselovský na konci března. Kdo ho nahradí, zatím není jasné. Pořad moderuje spolu s Lukášem Dolanským, který zatím na pozici zůstává.

Skončila i Daniela Drtinová

Podle informací Lidových novin dnes potvrdila svůj odchod z České televize také dlouholetá moderátorka Daniela Drtinová.

V ČT skončila po rozhovoru s ředitelem zpravodajství Šámalem i Daniela Drtinová. "Jo, podala jsem to teď (výpověď)," poskytla informaci serveru Lidovky.cz Drtinová v sms. 

„Rozhodnutí Martina Veselovského respektujeme. Za šest let, kdy v Událostech, komentářích působil, odváděl vysoce profesionální práci a stal se jednou z výrazných tváří kanálu ČT24. Chtěl bych mu za jeho nasazení pro veřejnoprávní zpravodajství poděkovat," komentoval odchod moderátora ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Pořad bude prozatím moderovat druhý moderátor Lukáš Dolanský. Veselovského, který také moderuje politický pořad Dvacet minut na Radiožurnálu, zřejmě nahradí někdo ze stávajících moderátorů ČT24.

Témata: česká televize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky