Klaus má být prohlášen vlastizrádcem, dav napochoduje k vilám kmotrů. To slibuje Popelka

Slávek Popelka a jeho Holešovská výzva si nedá pokoj ani po pádu Nečasova kabinetu a nástupu nové vlády vzešlé z voleb. Přesně za měsíc proběhne po celé republice demonstrace, kde má být prohlášen exprezident Václav Klaus za vlastizrádce.

660
reklama

Holešovská výzva v čele s Popelkou na svém webu vyzývá lidi k účasti na demonstraci lidí, "kteří si přejí ukončení vlády parazitů." Ta se uskuteční 21. března na všech náměstích v ČR.

Popelka vyzývá na webu, aby národ povstal. Pokud se sejde dost lidí, má být prohlášen exprezident Klaus za vlastizrádce. Klaus naštval Holešovskou výzvou například rozsáhlou novoroční amnestií. Důvodem k jeho značení za vlastizrádce má ale být zejména "nechtěné a protizákonné rozdělení Československa."

Následně se má dav demonstrantů přesunout k nejbližší kanceláři exekutora či vile kmotra.

"Kromě okamžitého zastavení exekucí, zrušení soukromých exekutorů a prošetření jejich činnosti budeme požadovat definování a zákaz lichvy a také zrušení zákonů a opatření nelegitimní vlády Petra Nečase. Ta ztratila legitimitu 17. dubna 2012, kdy se její součástí stali ministři za nikým nevolenou stranu LIDEM. Od té doby jsou všechny její zákony a opatření neplatné a musí být zrušeny," požaduje Holešovská výzva.

Pokud Sobotkův kabinet nevyslyší její požadavky, pak přijde v dubnu další protest a bude zvažováno i vyhlášení generální stávky.

O to se Holešovská výzva již několikrát v minulosti pokusila. Nikdy ale k žádné stávce nedošlo. Stejně tak její protesty se po velkých úspěších na počátku hnutí staly velmi marginálními.

Témata: klaus, václav

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky